2016-10-10
由細到大都住喺新界區,屯門元朗一帶已經非常熟悉。講到好嘢食,大多數集中喺元朗區!西餐,中餐,酒吧,糖水舖。。只要你諗得出嘅元朗都有得食!今日行過呢間唔係開啟大街大巷嘅日式放題,未算係晚飯時間但係裏面都坐滿左八成嘅客人,見到咁嘅情況一於就入去試下啦!點菜只都有好多選擇,操好多放題一樣都係飲任食,呢度嘅啤酒就係韓國嘅hite,飲品款式大多數係韓國嘢飲多,感覺唔錯。紫薯呢個紫色番薯經常會係一啲日式燒肉店度食到,細細粒, 入口超香甜!由於尺碼細嘅關,食多幾件都唔會話好飽!刺身船刺身船嘅旁邊擺放左乾冰裝飾,上枱嘅時候特別搶眼。三文魚及帆立貝好厚身,刺身嘅款式都算好齊全,種類繁多:鮑片,玉子,吞拿魚,油金魚,馬刀貝,甜蝦,八爪魚!其餘比較特別啲嘅有:珍珠黑鳥貝,榮螺片!總括來講都算好新鮮,正!蜜桃蟹籽沙津呢度嘅沙律整得好唔錯,入口清新!晶晶可以中和返食放題嘅飽飽滯滯。蒜香牛柳粒牛柳粒入口鬆軟,上面鋪們左炸過嘅蒜蓉,食完一碟忍唔住嗌多一碟原隻帆立貝芝士焗但我會上面鋪滿左BB沙律醬(蛋黃醬),雙面再鋪上車打芝士!再加入少少蟹籽,嚴格來講你一個配搭好夾!入口香,味道濃之選燒菠蘿超清甜嘅燒菠蘿!以前只係喺
超清甜嘅燒菠蘿!以前只係喺一間大埔嘅燒烤場有得食,其他地方普遍唔容易食到。好欣賞呢一個更清甜嘅飯後果。
晚餐連埋加一$2xx,總括來講都算唔錯,見餐人流不斷。下次都會再返嚟食。