2017-04-20
下奏最好就係飲啖茶、食個包,同三五知己一齊去飲茶。去完中環行街、俾我發現左一個飲茶既好地方!其實一個點心閒閒地都六十幾七十蚊,但我又覺得值,因為環境呀、服務都幾好。好鐘意門口棵金色樹,金光閃閃有氣氛。今日叫左d點心想同大家分享!首先想講個松露鮮菇包,其實好多地方都有,點解我要介紹呢?係因為個松露味真係好香,而且上枱時熱辣辣。一間餐廳識注重食物熱度非常好!另外小籠包又係令我大開眼界,好耐無食過入面咁juicy嘅小籠包。小籠包個湯好鮮香,相信個湯係重料同花左好多時間淆製。一用筷子夾起見到個皮好薄,用少少力整開個皮就流湯出黎啦,正。葡汁鮮竹卷我就食得多,但係腐竹咁靚咁新鮮都係第一次,個豆香好重入面既餡亦相對入味同葡汁好配合。唯一我麻麻既係個XO醬炒腸粉,唔係話唔好食亦唔係話唔足料(見到一絲絲瑤柱,肯定係靚XO醬)唔好誤會),我係講緊個份量太少,而且賣80真係有少少貴呀。聽講我食既係新出假日menu,下次有機會我都會黎嘆靚茶!
聽講我食既係新出假日menu,下次有機會我都會黎嘆靚茶!