2018-07-26 94 浏览
之前早已聽過「高興」的大名, 知道是間中會有Live Band表演, 早已想去拜訪一下。適逢機會, 朋友約我去「高興」一下。一進內, 感到驚喜。內裡盡是舊香港的裝潢, 例如有理髮店的座位、焗油儀器、燈牌、舊鐵閘等等, 勁多影相打卡的位置。打開Menu, 食物種類唔算多, 但主要以西式為主, 如All Day Breakfast、扒類、焗飯、意大利粉等等。西式的食物與港式的裝潢, 就好像懷緬昔日港英時代一樣。值得一提的是, 以晚餐來說, 食物的價錢十分公道。朋友叫了一份All Day Breakfast, 賣相普通, 但份量不少, 而味道還算可以。而另一個朋友叫了韓式烏冬, 這個賣相不好, 味道也普通。反而我自己叫了份羊架, 一上碟就好香, 賣相也很好。我二話不說就食, 好好食, 份量好大, 有三塊羊架.....但掛住食最後唔記得左影相。只記得影左自己飲個杯榛子Latte。咖啡味聞落無乜, 但飲落去就有咖啡味+榛子味, 都唔錯。

而另一個朋友叫了韓式烏冬, 這個賣相不好, 味道也普通。

2018-07-24