2018-11-07 528 浏览
話說11月係男朋友既生日,正當我苦惱緊同佢去邊慶祝之時,今晚竟然帶左我黎呢間有book mark既呢間壽司店。最近都見到IG有人放相,野食外觀都好靚!估唔到book mark左既餐廳今晚會黎到,真係有點受寵若驚❤️整間餐廳都行日和風格,當晚黎到平日晚大概有5成人客,格調高雅,客人都係細細聲傾偈靜靜食野,成個感覺好舒服😌點餐後職員就送上呢個具有心思既前菜,感覺就好似一個靚靚盤景般🙂 新鮮海苔冇加調味味道比較淡身,炸魚鬆脆可口帶有魚本身既魚香,新鮮明太子口感卜卜脆,同平時我食開既明太子口感好唔同,爽脆既明太子呈粒,好味道❤️😋😋😋最欣賞係細細既蟹仔,雖然感覺似係新鮮落鍋炸成,好似有點殘忍,但造型別具心思,蟹仔仲可以成隻食落肚嫁!花木仲買人特選壽司十本 $398開頭仲諗緊叫唔叫呢個十本壽司好,但黎到之後就覺得值回票價,因為北海道海膽(2本)要$188,仲有其他都係有水準既壽司,所以點呢個真係化算得多。味道比較重身既海膽,鋪滿壽司飯面。新鮮既海膽食落好實在,放入口之後真係唔捨得吞落肚🙈🙈🙈牡丹蝦又係呢個set入面既靈魂☺️ 男朋友好好地比我食晒佢地落肚,蝦肉肉質好實淨,超鮮甜好好味🤤🤤🤤本身唔太好魚
花木仲買人特選壽司十本 $398
本身唔太好魚刺身,所以其他既都比男朋友食,鮮甜味既厚身帆立貝叫誰不喜愛❤️
點特選壽司十本既麵豉湯,食生冷食物前既佐胃之物,入面都有蜆肉。
左口魚邊 & 芥辣生八爪魚粒軍艦
紅肉刺身比較少食,反倒中意白肉既左口魚邊,油脂含量比所其他魚刺身重,所以食落好香口😇👏🏻
芥辣生八爪魚粒軍艦感覺就好似係用上新鮮八爪魚切落黎一樣!不過芥辣個人覺得唔夠重,如果可以食落辣辣地刺激到味蕾會更加正😋
雞皮 $38
師傅炸到雞皮好脆,因為炸到好脆所以一d都唔油嫁!唔講我都唔知我係食緊雞皮呢
白鱔 $88
口感厚實面實在既白鱔串燒,食落熟成程度岩岩好,魚肉好滑身~睇落好似好燶實情唔係別水,果個位其實係魚皮,皮下脂肪帶有香味,而且師傅仲好有心思咁幫客人去骨,不知不覺就食晒成串喇
鹽燒牛舌 $108
極度推介既燒物,牛舌咸香適中,燒得岩岩好,牛舌頗有厚度食起黎係juicy有肉汁嫁,同平時食到既燒牛舌口感差太遠喇!軟身口感,加上青檸汁提鮮&一解油膩

餐廳水準太高了,今日真係食得好開心,同男朋友講講下之下先知原來今日帶我黎係慶祝我考試大獲全勝,就快可以攞到證書喇,所以先帶我黎呢度好好慶祝一下☺️☺️☺️❤️ 真係個好好好值得慶祝既紀念日❤️
2018-11-04
庆祝纪念