2008-07-19 6 浏览
上星期日,行完山,打算去圓方看戲及去千兩食壽司,因為知道是高級壽司店,其實好早想試。到逹時侯是下午2時許半,以為有不用等位,但取籌後要等十個號碼,想應該好快,約等半小時都未到,想改變往隔鄰THREESIXTY食漢堡飽,但又無位,已經好肚餓,取幾塊試食麵飽頂住先,翻回去再等,好啦叫NUMBER,有位,好開心! 好靚的迴轉壽司,看上去碟碟都好新鮮。先取生牛肉壽司$18,好有牛味,鮮!本人覺得食三文魚,已經太普遍,應該無甚特別,但今次竟然食到新鮮魚味,再來炙燒三文魚,又有不同味道,$18。加州卷,燒尤魚,青魚,辣壽司卷,吞拿魚芝士,都ok,吞拿魚(無特別),@18,特別梅子蘇葉卷,酸酸地,好開胃。要推介炙燒鰻魚@25,BBQ香,軟及脆,very good還有,壽司飯軟熟,魚生食時不會覺凍但感覺新鮮。
先取生牛肉壽司$18,好有牛味,鮮!

要推介炙燒鰻魚@25,BBQ香,軟及脆,very good

還有,壽司飯軟熟,魚生食時不會覺凍但感覺新鮮。