2025-05-27 629 浏览
放工經過soft opening 中嘅Bernice by Deesses bakery俾招牌嘅暖紅同入面嘅金黃色麵包吸引住就入左去一探究竟店員熱情招待細心介紹左每一款麵包特性、味道同口感令到我愈睇愈想買結果大破慳囊買左幾款同屋企人分享店內麵包全部由自家工場鮮製材料絕不吝嗇例如酸種麵包就用上左歐洲150年酸種同法國T60同T80麵粉無任何添加劑、防腐劑令客人能夠安心地享受優質麵包麵包種類選擇多除左有酸種麵包,仲有法式酥餅同日式包點而且口味豐富日式包點除用上日本麵粉,餡料有少見嘅生朱古力而最令我驚喜嘅係Bernice bakery 對味道推陳出新酸種麵包除左有經典口味,更有港式系列用港式臘腸、飛機欖等入饌,非常有新意!最後我買左店員力推嘅鄉村酸種麵包因為店員用實證話我知係同坊間嘅酸種麵包唔同包體外硬內軟徒手可以按下而且鬆軟回彈而且仲教我回家用焗爐處理嘅方法確保完美回溫另外我又買左芋泥麻糬丹麥條法式蜂巢酥脆外套包裹住甜滑芋泥中間再有軟糯麻糬多重口感令人回味士多啤梨紅莓麻糬貝果份量足紅莓同士多啤梨餡料豐富每一口都有莓果鮮香Bernice bakery 除左有麵包外仲有蛋糕售賣蛋糕造型可愛味道
俾招牌嘅暖紅同入面嘅金黃色麵包吸引住
就入左去一探究竟

店員熱情招待
細心介紹左每一款麵包特性、味道同口感
令到我愈睇愈想買
結果大破慳囊買左幾款同屋企人分享

店內麵包全部由自家工場鮮製
材料絕不吝嗇
無任何添加劑、防腐劑
令客人能夠安心地享受優質麵包

麵包種類選擇多
除左有酸種麵包,仲有法式酥餅同日式包點
而且口味豐富
日式包點除用上日本麵粉,餡料有少見嘅生朱古力
酸種麵包除左有經典口味,更有港式系列
用港式臘腸、飛機欖等入饌,非常有新意!

最後我買左店員力推嘅鄉村酸種麵包

Bernice bakery 除左有麵包外
仲有蛋糕售賣
蛋糕造型可愛
味道特別
下次有機會再試試!

2025-05-26
外卖自取