2022-02-20
小胖台灣便當@沙田 🤩值得推薦性價比高既台灣便當餐廳聽聞沙田有一間評價唔錯既台灣便當餐廳,就約埋朋友一齊黎試下🤣黎到發現店面都幾大,而且有唔少人係到等外賣,感覺應該唔錯睇睇餐牌發現選擇都幾多, 我地就揀左一款地道台灣便當+小食+飲品◎ 士林鹽酥大雞槌$62呢個係餐廳既招牌菜,佢出名係因為隻雞髀同個碗一樣咁大😂 食落啖啖食之如,肉質都滑同厚身,唔會好老;個炸雞皮唔會好厚粉薄薄地,整體黎講都幾出色😍◎ 萬華網烤牛肉($72)作為牛肉fans既都好滿意,牛肉烤出黎都幾香,份量適中,加埋其他配料例如蛋餅、翠玉瓜、蓮藕等等,已經食到好飽🤣◎ 梅香脆地瓜 ($12)呢份脆地瓜都真係幾有驚喜,做到外脆內軟既效果,口感脆脆地唔會好厚粉,而且地瓜味好香,份量又大,呢個價錢有呢個質素真係不得了!◎ 台灣涼拌豬耳 ($12)豬耳一向係我既favourite,平時去譚X都會叫一份黎食;呢份豬耳咬落去辣辣地又好爽口,份量又係好足,用來送飯真係一流◎ 油切綠茶冷泡茶朋友叫左一杯油切綠茶冷泡茶,menu上寫住係自然甘醇既感覺,我都幾同意🤣因為呢杯茶可以中和到吃完豐富便當既味蕾,而且好大杯,飲唔曬既朋友可以考慮拎走😂
🤩值得推薦性價比高既台灣便當餐廳
◎ 士林鹽酥大雞槌$62
◎ 萬華網烤牛肉($72)
◎ 梅香脆地瓜 ($12)
◎ 台灣涼拌豬耳 ($12)
◎ 油切綠茶冷泡茶
◎ 熱金橘檸檬茶🍊
一上餐個陣都幾驚訝,估唔到咁大杯!聞落都幾香金橘味,飲落甜甜地咁都幾開胃🥰
📍地址:沙田正街11-17號偉華中心二樓3B-3C號舖