2015-07-02 1878 浏览
出糧日,有人請吃大餐,去左牛角!位於新都會廣場內的牛角,經常排長龍,今天也不會例外!七點到達,拎左飛,都要等50分鐘……入座又冇規定幾時交抬,又有二人卡位,可以慢慢享受燒肉晚餐 我們決定叫燒肉五品盛合-燒肉汁,五品野菜盛合,牛角飯兩碗,梅子青檸梳打和海蜇柚子醋沙律! 燒肉五品盛合有牛舌4片,兩款牛肉……不懂咩部份,我以脂肪比較多和冇乜脂肪形容,有兩舊切開一半既粟米,菇,豬頸肉和雞肉。 冇乜脂肪既牛肉好juicy,有燒汁味道!而比較多脂肪那塊牛肉味重,油脂較多,雖然冇醃製過,但是原味也不錯!至於盬燒牛舌好淋,好薄,油脂也香,亦冇怪味。配上提供既三款酱汁之一 ~ 燒汁食,十分美味。而豬頸肉好爽既質感,燒得一點點焦,加燒汁又是極品! 野菜有南瓜,洋蔥,菇,粟米,茄子,翠玉瓜,好豐盛!食燒肉要多吃點菜呢!全部也是新鮮,雖然冇調味,但是可以吃到蔬菜鲜味,健康之選。隨左自己燒,我們仲叫左海蜇柚子醋沙律!冇咁熱氣之選~ 有新鮮爽脆既生菜,海蜇,仲有紫色既海藻類物體,酸酸的柚子醋……開胃冷冷沙律又可降火。 牛角飯好味!雖然只是一堆紫菜加上甜甜的醬油,但是已經令人大快朵頤,而珍珠米又夠煙韌,perfec
我們決定叫燒肉五品盛合-燒肉汁,五品野菜盛合,牛角飯兩碗,梅子青檸梳打和海蜇柚子醋沙律! 燒肉五品盛合有牛舌4片,兩款牛肉……不懂咩部份,我以脂肪比較多和冇乜脂肪形容,有兩舊切開一半既粟米,菇,豬頸肉和雞肉。 冇乜脂肪既牛肉好juicy,有燒汁味道!而比較多脂肪那塊牛肉味重,油脂較多,雖然冇醃製過,但是原味也不錯!至於盬燒牛舌好淋,好薄,油脂也香,亦冇怪味。配上提供既三款酱汁之一 ~ 燒汁食,十分美味。而豬頸肉好爽既質感,燒得一點點焦,加燒汁又是極品! 野菜有南瓜,洋蔥,菇,粟米,茄子,翠玉瓜,好豐盛!食燒肉要多吃點菜呢!全部也是新鮮,雖然冇調味,但是可以吃到蔬菜鲜味,健康之選。隨左自己燒,我們仲叫左海蜇柚子醋沙律!冇咁熱氣之選~ 有新鮮爽脆既生菜,海蜇,仲有紫色既海藻類物體,酸酸的柚子醋……開胃冷冷沙律又可降火。 牛角飯好味!雖然只是一堆紫菜加上甜甜的醬油,但是已經令人大快朵頤,而珍珠米又夠煙韌,perfect! 梅子青檸梳打係解渴之選,fresh 又可以令喉嚨舒服一下!服務生態度好,又勤快,付款時又有幾顆糖果清下口腔,今晚真的大滿足!