今日同印度fd食飯,於是上網搵左呢間樓上印度餐廳比佢,等佢一解思鄉憂愁🤣(最重要係近佢間酒店,吾洗接。)我地見menu 有好多選擇,又圖文並茂,中文對照,有點花多眼亂,於是就叫印度fd揀。佢揀左好幾款小食,話想留肚再係附近掃街(估吾到佢咁地道😆)。Onion banjji3大舊,3個份岩哂。同平時西餐廳食果d炸洋蔥圈吾同,佢同類似麵包包住成片洋蔥去炸,但吾油,好似食緊洋蔥包咁,個汁我fd都吾馬虎,我印度fd話夠正宗。Fried mushroom呢個炸蘑菇,賣相有d似豉椒排骨,切成一粒粒既蘑菇,加上佐料去炸,好惹味,岩哂重口味人士😏。我地仲叫左幾份nann,熱辣辣,每份有兩大塊,印度朋友都話夠哂正宗抵食。最後,本身想試印度新地,但可能太早,未準備好,唯有叫個雪糕食。雖然個朱古力雪糕有點似牛奶公司,但佢加左d紅色同綠色粒粒(印度fd有解釋係咩,但吾記得左😅),增加左口感,有誠意👍🏻。

Onion banjji
3大舊,3個份岩哂。

Fried mushroom