2020-03-07 679 浏览
今天同两个朋友相约食下饭倾下计。经朋友介绍下就黎左呢间楚撚记聚一聚。我地时间系6:00左右,地方唔算大,不过都企企理理,坐得舒服,店内装修都有独特风格,墙身就写上好多小菜名,如果唔睇价钱既话,望下墙身有咩岩食既小菜就叫既话都几方便。咁我地三个人其实唔系话大食既人,不过都点下点下,点左五个𩠌,价钱每碟大约$60-90,而每碟就岩岩好差唔多系3-4人份量咁上下。而我地三个大男人不小食就系饮下酒咁啦,所以食完野后,未饮够,就叫多左两碟小菜黎送酒(三个人食七个𩠌)。佢d小菜名都会加埋自己个店名落去,等大家加深对佢地既印象。本次就惠顾左佢地既炸大肠啦,楚撚小炒王,楚撚沙拉骨,黄金白饭鱼,一个蒸肉饼,豉椒炒蚬,椒盐豆腐粒,同埋猪油捞饭。食物推荐:1)炸大肠 够大块,又有脆口2)猪油捞饭,即叫即蒸,够入味(建议大家想试就连同点菜时点埋,因为即蒸,都要等一段时间)价钱方面:$60-90 大众价,岩晒三四个人去食。整体感觉:抗炎期间,进店前会为大家量体温佢地都转用晒纸碟,胶碗,仲有比左包消毒济既野我地用,等大家可以安心使用。其实我地三个人唔算大食,初初我都系担心会食唔晒,丫,又唔系丫,食下食下都几开胃,
今天同两个朋友相约食下饭倾下计。
经朋友介绍下就黎左呢间楚撚记聚一聚。

食物推荐:
1)炸大肠 够大块,又有脆口
价钱方面:
$60-90 大众价,岩晒三四个人去食。
整体感觉:
其实我地三个人唔算大食,初初我都系担心会食唔晒,丫,又唔系丫,食下食下都几开胃,食得晒之余都仲想再叫,正所谓:
“唔好食既野唔食,好食既就食,好好食既野就食多d都无问题”
下次再去时又可以试多几款唔同既楚撚小食

佢最后仲有送糖水比我地食,大家真系不妨一试
2020-03-05
  • 炸大肠