因疫情關係冇得去日本,所以食日本菜止吓咳 想試呢一間好耐喇, 今晚試咗個二人前浜燒盛合, 個餐有五種海鮮,包括有蠔、蟹、蝦、鮑魚及帶子,我哋加錢升級由蝦轉做龍蝦 🦞龍蝦可以兩種食法(做刺身+甲羅燒)劏龍蝦之前職員會畀隻龍蝦你望吓, 亦都好鼓勵你影相 ,其他嘅海鮮燒之前亦都會一樣畀你望吓。首先上刺身,大家都知道新鮮嘅龍蝦刺身真係非常非常非常好味🤤🤤🤤肉身結實兼彈牙,配少少芥辣及豉油 💯💯💯各樣海鮮都燒得好好,好欣賞個蟹 🦀真係鮮甜到不得了,非常有蟹味👍壓軸係甲羅燒 ,我第一次食甲羅燒 , 原本係將所有嘅糕混合龍蝦頭肉一齊燒,睇得出好豐富🥰🥰飯後甜品我哋揀咗蘋果雪芭及蕃薯雪糕, 佢哋竟然將個蘋果同番薯淘空後將啲雪芭同雪糕放返入去 😂😂 兩個甜品都好食, 估計係用蘋果肉做雪芭,用番薯肉做雪糕口感清新
因疫情關係冇得去日本,所以食日本菜止吓咳
口感清新