2019-01-21
住係馬鞍山咁耐,多數飲茶都係去新港城,而石門只係去過2,3次,但亞媽近期特別鍾意去石門飲茶點解?因為亞媽話哩度酒樓唔駛等位,頭2次係唔駛等,但今次就等咗45分鐘,我發覺人越來越多,等位途中我周圍行,睇下有咩新野可以下次試,繼之前試過車仔麵同雞煲,今日又俾我發現到新野,就係地下有間西餐,就京瑞一期地下酒吧隔離,唔行前基本上唔知有間西餐(因為從來都只係行正門)睇到午餐價錢好經濟,入面又滿哂人,心諗應該都唔差得去邊決定今晚就試下佢我地1行4人,入到鋪見到地方不大,我諗都有30幾個位,見差唔多都滿座,睇睇餐牌我地就揀咗4肉1粉甘筍湯🥕出色咸豬手 🐷🖐一個字……脆外脆內軟肉眼 🐴兩個字……大件5成熟啱啱好,唔會血淋淋,肉汁勁多豬鞍 🐷三個字……勁厚身我未食過咁原嘅豬扒囉,基本上出街係唔會食豬,鞋烚烚,但哩件原全唔鞋口,讚羊架 🐏4個字……肉質嫩滑羊架係我西餐首選,哩個羊架完全冇 騷味(我係唔怕騷味嘅)開頭朋友都0興趣,但上菜時大家都有期待表情牛肩肉扁意粉……已經開始飽不能不推介嘅西柚冰茶,你飲完係會上癮分量啱啱好,唔似出面食西餐,分量少,仲要叫勁多野食,都未必飽哩間兄弟工房真係唔錯,係沙田區搵間
我地就揀咗4肉1粉
5成熟啱啱好,唔會血淋淋,肉汁勁多
豬鞍 🐷三個字……勁厚身
羊架 🐏4個字……肉質嫩滑
牛肩肉扁意粉……已經開始飽
不能不推介嘅西柚冰茶,你飲完係會上癮
西柚冰茶
哩間兄弟工房真係唔錯,係沙田區搵間出色嘅西餐真係唔容易,有咗佢,晚飯又可以出街食啦!