2019-03-11
剛過左8/3女神節,所以要陪下女友買野加食飯。揾左間評語唔錯的餐廳。有幾款都見好似好正咁芝士炸雞本身因為口痕想試試,因為在日本料理的鋪頭叫芝士炸雞好似有d奇怪。但都幾好味,而且熱辣辣咁上,芝士同炸雞好似分唔開咁,好味😋個名叫李小龍卷係一個炸蟹鉗+牛油果+青瓜的壽司🍣個賣相已經贏左,壽司放在一張長椅上,未食已經感覺很好,味道都可以接受,但拍照一流邪惡包我見好多人都推介,當然要一試。材料十分有帶子加了鵝肝再用紫菜包住。都算幾特別,但可能我個人覺得鵝肝配多士match d。可能太有期望,所以有少少覺得誇大好味的程度,不過都算新鮮心心三文魚飯同女友一齊食當然要選個可以影下相,個名又好聽的菜式,本身無咩特別期望,但反而俾我覺得又睇得又食。三文魚有燒過,唔係就咁鋪三文魚上面,而且一層飯一層魚子,每啖都唔會太油或者太乾。真心推介燒白鱔女友指定話想食鱔,其實係燒得好好皮脆肉滑,但係份量太少,如果多d會開心好多(不過白鱔都唔平)蒜片牛柳粒都幾淋,但汁的味道較濃,所以牛味唔係好出以這個地點去食這個質素,我個人認為係真係又好味又抵食。值得我下次再食👍👍👍
芝士炸雞
個名叫李小龍卷
係一個炸蟹鉗+牛油果+青瓜的壽司🍣
邪惡包
心心三文魚飯
燒白鱔
蒜片牛柳粒
都幾淋,但汁的味道較濃,所以牛味唔係好出