2021-04-26 21 浏览
拉麵係我至愛嘅食物之一 每次出發去食之前都已經充滿期待🍜雖然我真係好多野都鐘意食 但係要講到進餐前嘅期待感 拉麵絕對係頭三甲之內🤤喺香港 過江龍嘅拉麵唔少 不過講到推介要一食再食嘅 我就會揀鬼金棒👹主要係因為佢嘅湯底有別於一般拉麵店 辣中帶麻 我暫時都未揾到第二間日式拉麵店有呢個效果啊😌◾味玉辣麻味噌拉麵我揀咗中辣中麻 對比上次食小辣小麻更加香😍留意返 其實佢哋嘅辣麻唔會太刺激太搶 而係"香" 麵底係我鐘意嘅粗身麵 有咬口 蛋蛋係半熟狀態 有流心🥚配菜仲有玉米荀/豆芽菜同叉燒◽炒豆芽菜辣麻味噌拉麵Oppa唔係好食得辣 所以揀咗小辣小麻🌶️不過佢試咗一啖我個湯底 相信下次佢都會嘗試挑戰😌佢係一個平時食米線都要加多份芽菜嘅人 所以呢款拉麵絕對啱晒佢 荳芽菜絕對增量 差唔多同拉麵份量一樣多 食到最後一啖都仲有一大撮比佢埋尾😆btw今次佢第一次食鬼金棒都大讚好味 絕對要再有下一次以我哋嘅食量 平時揀拉麵都一定會揀啲最多配料最豐富嘅 例如喺呢度 正常我哋會揀特製/增量叉燒 甚至增量叉燒X2😂今次揀以上兩款拉麵 目的就係為咗試埋佢👇🏻◾大肉飯之前食已經覺得佢哋嘅叉燒係無敵嘅 肥瘦均勻又入味 個人嚟

◾味玉辣麻味噌拉麵
◽炒豆芽菜辣麻味噌拉麵

◾大肉飯
之前食已經覺得佢哋嘅叉燒係無敵嘅 肥瘦均勻又入味 個人嚟講食到肥肉部份更加係幸福感滿滿🥰飯係用咗日本珍珠米 配上特製醬油 更加有日本嘅風味