2017-04-27 936 浏览
有個朋友黎銅鑼灣搵我食晚餐,佢就提議去食大喜屋,禁岩我又想食日本菜,就決定出發!位置超方便,一上地鐵站轉個彎就到黃金廣場👍🏻👍🏻 餐牌好多選擇,除左刺身壽司,仲有中菜,一品料理。蟹子沙律,青瓜夠凍好新鮮,蟹子份量十足,沙律醬又唔會太多岩岩好,開胃!尖椒麻辣皮蛋,好特別,辣油夠辣,食落口又夠麻,好惹味刺身,係三文魚腩呀😍好肥好油好正!!全部刺身都厚切,口感十足壽司,我地叫左燒左口魚,三文魚腩,鰻魚和帶子。壽司飯唔多,全部細細件,完全唔洗擔心食飯食到飽豉汁炒花甲,花甲大大隻好鮮甜,仲要完全無沙,超多蒜蓉,好香好好味人參雞鍋,面頭上有好多人參,入面仲有三大件雞,份量十足,每啖湯都超甘香,有種正宗韓國菜感覺,必叫之選!飲品款式多,道地解綠茶係樽裝,好抵飲!另一款係韓國桃啤,未飲已經有好香既桃味,飲落完全唔似啤酒,好似桃味既果汁,岩曬女仔飲甜品,每人只可以選一款,有milk top又有韓國雪條最後我地簡左蜜瓜雪條同季節限定既西瓜味雪條,好味道!總括黎講,餐廳好貼心,食物又好食,兩個人五百蚊到,好抵!下次搵多d朋友再食過!
位置超方便,一上地鐵站轉個彎就到黃金廣場👍🏻👍🏻

餐牌好多選擇,除左刺身壽司,仲有中菜,一品料理。

尖椒麻辣皮蛋,好特別,辣油夠辣,食落口又夠麻,好惹味

甜品,每人只可以選一款,有milk top又有韓國雪條

最後我地簡左蜜瓜雪條同季節限定既西瓜味雪條,好味道!