後街牛扒係我期待咗好耐,好多朋友都有bookmark到嘅餐廳✨,佢地係用inlink app 網上訂座,好方便🥰 距離灣仔地鐵站8分鐘左右,話明後街所以搵嘅時候都有啲方向,大街轉入去就見到間餐廳啦~.👨🏻‍🍳📸 daily soup 💛係甘蔗南瓜湯,打得好幼滑好似飲緊cream咁,甜甜地我幾鍾意🥰.👨🏻‍🍳📸 chef starter 個慢煮呑拿魚片幾香魚油味😛後面個黑松露唔係我鍾意食開嘅口味,當過下癮~.👨🏻‍🍳📸 main course | 荷斯登牛腰扒 $260 ❤️‍🔥沿途search餐廳有咩食嘅時候都睇到好似有選擇困難症咁,想食多汁肉嫩嘅肉,睇曬份menu上嘅簡介之後揀咗5成熟嘅牛腰扒 ( ´▽`)牛嘅份量唔算好多,但每一啖肉都好嫩好多汁,油脂感好豐富,有得配蒜蓉,我自己就覺得就咁食唔洗額外調味已經好滿足🤤 本身對佢嘅扒好高期望,食完都覺得真係好值得推薦!!🥺.👨🏻‍🍳📸 pasta | 意大利黑松露蘇格蘭蟹肉蟹皇扁意粉 $220💛好朋友之前食完重點推薦,都有提醒我share食好啲無咁膩 。每一啖都食到滿滿嘅黑松露同埋密密綿綿嘅蟹肉絲!! 成個意粉味道好濃郁,同個扒間住食真係好
Daily  soup
👨🏻‍🍳📸 daily soup 💛
慢煮吞拿魚片
👨🏻‍🍳📸 chef starter
好朋友之前食完重點推薦,都有提醒我share食好啲無咁膩 。每一啖都食到滿滿嘅黑松露同埋密密綿綿嘅蟹肉絲!! 成個意粉味道好濃郁,同個扒間住食真係好啲🤤
👨🏻‍🍳📸 daily dessert
佢嘅daily dessert每一枱都唔同,要等廚房做出嚟先會知係咩嚟😳 我地係macarons,嗜甜嘅應該會好鍾意。我地其中一個加$60 upgrade咗甜品做意大利焦糖奶凍,幾香奶味好好食唔會太甜❤️
本身有戒下牛,今個月破例食咗幾次,好彩全部都worth my quota😳 我地一人一個lunch set食曬勁飽,個牛腰扒真係回味無窮🥺❤️‍🔥 佢地唔同部位會烹調嘅肉量都唔同,牛腰扒嘅份量唔係好多,不過連埋前菜同埋main course嘅薯條,我哋兩個set share食就好飽(*´ω`)

同埋佢上菜速度不徐不疾,食得好舒服,service 好唔錯,特別日子嚟食體驗都幾好💛

餐廳用黃燈光調,凳下面有個貯酒木箱比客人擺個人物品一邊係戴曬口罩嘅掛畫🐷🐸,另一邊牆身圍滿木箱同酒樽,好有格調✨
庆祝纪念
情人节