2024-11-26
#跟住我食唔中伏 💖上周,我同朋友相約去咗上環嘅Nissa la Bella,呢間法國餐廳真係令我驚喜!餐廳環境靚到不得了,氛圍典型巴黎小酒館,絕對係聚會嘅理想場所!🍷✨法式洋蔥湯,湯底濃郁,洋蔥味道甜美👍搭配佢嘅芝士crouton,絕對係開胃首選!Fresh octopus salad亦表現出色,自家製醬汁配上醇厚風味黑橄欖,口感一流!🐙🥗MAIN方面,我揀咗5成熟嘅Steak,肉質滑嫩多汁,牛肉嘅香氣令人陶醉👍只係略微覺得太多black pepper而朋友則試咗Grilled fish of the day(三文魚),魚肉做得好嫩滑,外皮香脆微燶,實在係無法抗拒!最後以香濃嘅latte同Cappuccino代酒,為我哋完美嘅brunch添上完美一筆☕️😋總結,Nissa la Bella不單止食物精緻、環境愉快,仲有友好的服務,真係值得一試!🥰