2013-11-19
朋友話係apm附近有間新開既美國菜餐廳, 試過唔錯 , 所以一試.個日去之前本來都驚full , 不過可能因為新餐廳 , 平日又唔太多人 . 完全唔洗等位~ 餐廳個環境好靚 , 真係欣賞佢做左個manhattan燈光背景 , 好有manhattan feel ,好有格調!Menu我覺得佢都算有唔少選擇 , 如果佢有set dinner 會化算d . 不過佢d野真係好好食呢個salad 真係好好食 , 連番茄一齊食好fresh, 佢d芝士食落去就知道係靚野好食 . 炸得唔錯 ,皮脆內軟 , 我最鍾意佢個炸帶子同埋魷魚~不過最好幾個人share食 , 呢個都幾大份下, 一個人食會好膩..另外都叫左個魚拼牛柳 , 個魚都唔錯另外都叫左個煎魚柳拼牛柳 , 個燒牛柳真係好得 , 非常好食 , 叫左6成 熟, 裡面好"諗"身 , 又唔會血淋淋 ,好香, 岩岩好~不過因為我覺得個魚唔算好特別 , 反而我下次一定會試佢其他牛扒~甜品我地叫左browie同apple crumble , 我最鍾意個apple crumble , 超好食 , 外面脆 , 加埋個icecream, 我下次一定再叫 , 不過
另外都叫左個魚拼牛柳 , 個魚都唔錯
甜品我地叫左browie同apple crumble , 我最鍾意個apple crumble , 超好食 , 外面脆 , 加埋個icecream, 我下次一定再叫 , 不過朋友覺得brownie好食 , 朱古力味剛剛好~ 我自己覺得個 apple crumble 係必食~
我地其實都叫左唔少野食 , 價錢算合理 , 望落去比起其他美國餐廳好似係平d , 都算係幾唔錯既高檔美式餐廳, 下次會再幫襯