2021-06-23
#Fat99eat大埔💛Fat9表示每次黎親大埔都好痛苦🥲因為大埔實在太多野買太多野食喇🤩✌🏻今次就食呢間係大埔屹立多年既年輕老字號見佢地係keep住有人等位入去食今次Fat9平日下午黎到 等幾張檯就入得喇😛雖然天氣好熱 但員工既招待會令你覺得等都係值得☺️﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊☞ 套餐招牌滷水獅頭鵝+鮮鵝油撈麵+糖脆花生魚仔 60$滷水鵝好入味🤤啲肉實得黎唔會話好鞋 肥瘦比例均勻 而且鵝既分量都幾多 一啲都唔馬虎🥰鮮鵝油撈麵配埋滷水汁 唔會話好油膩☺️而麵既口感就好彈牙 再加埋佢地自製既麻辣 簡直將成碗麵昇華左去另一個層次 仲帶埋Fat9去左另一個層次🥳👏🏻﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊✎ 麻辣鴨血拼豆腐 38$鴨血好厚身 唔係出面街邊既薄切鴨血😹而個鴨血食落去都好香 唔會食到一陣腥味 配埋個麻辣真心正😻但Fat9覺得美中不足既係佢既鴨血小左個煙韌既口感 硬係差啲野咁😢而個豆腐都唔差 係炸過而且係實既質感 加埋滷水同麻辣 絕對唔會輸比個鴨血 簡直係叮噹馬頭😼👍🏻﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊☞ 鵝腸1兩 18$,鴨舌8條 45$,鵝腎 18$,墨魚1兩 18$,滷水蛋 5$Fat9最欣賞就係嗌滷
Fat9表示每次黎親大埔都好痛苦🥲
☞ 套餐
招牌滷水獅頭鵝+鮮鵝油撈麵+糖脆花生魚仔 60$
✎ 麻辣鴨血拼豆腐 38$
﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊
Fat9最欣賞就係嗌滷水野可以1兩咁嗌 咁就可以食多幾款 試埋其他款 唔洗食死一味餸🤩選擇困難都唔怕 一於嗌哂佢黎試😹鵝腸同墨魚都好爽口 食落去索索聲 夠哂爽🥴而個腎呢 味道係幾好 但Fat9認為淋左小小 冇左腎個個爽口既口感 口感稍微遜色左啲😿鴨舌都好入味喎😋但呢款長鴨舌Fat9都係鐘意灘係梳化邊睇電視邊食🤭
✎ 香麻海蜇 38$
好香麻油味😚海蜇好爽口 Fat9忍唔住食完一條又一條 當麵食都唔會覺得誇張😳
↬味道: ☻ ☻ ☻ ☻/5
↬服務: ☻ ☻ ☻ ☻ ☻/5