2025-03-25
15/3/2025📍Le Rêveur at Flower Market有朋友推介呢間餐廳 話呢度啲嘢食整體都幾唔錯 呢日星期六中午嚟到 試咗佢哋幾樣嘢食⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯✨Lunch set($165)油封鴨腿充滿油香 肉質結實 唔會過乾 就咁食都夠味🤤但點埋酸酸地嘅覆盆子醬食 又多咗陣清新嘅感覺配菜有檸檬烤甘筍、防風草蓉、西蘭花 甘筍同西蘭花都有調過味 都係酸酸地好開胃 防風草蓉真係好特別 口感非常細膩 望落似薯蓉 但食落有啲似甘筍嘅蔬菜甜味🤣呢個set包咗餐湯同埋$36以下嘅野飲我哋揀咗香蒜薯仔湯 個湯蒜味好淡 口感幾杰身嘢飲揀咗熱latte 都唔錯✨烤和牛面頰意式三文治($118)Panini烘得夠熱但唔夠脆 中間夾咗牛面頰肉、生菜、番茄、洋蔥、choron sauce 牛肉幾腍 肉味夠 但得薄薄一片 有啲唔夠喉睇相都feel 啲餡唔多🥹醬汁微酸 配埋蔬菜同牛肉食 係幾好食😋✨開心果巴斯克芝士蛋糕($68)首先個價錢真係幾貴 所以我哋嘅expectation都好高 好彩佢嘅質素對得住個價錢 不過就細舊左啲開心果味好濃 面頭仲淋咗開心果醬同開心果粒 口感好豐富
📍Le Rêveur at Flower Market
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
✨Lunch set($165)
油封鴨腿充滿油香 肉質結實 唔會過乾 就咁食都夠味🤤
但點埋酸酸地嘅覆盆子醬食 又多咗陣清新嘅感覺
配菜有檸檬烤甘筍、防風草蓉、西蘭花
甘筍同西蘭花都有調過味 都係酸酸地好開胃
呢個set包咗餐湯同埋$36以下嘅野飲
我哋揀咗香蒜薯仔湯 個湯蒜味好淡 口感幾杰身
嘢飲揀咗熱latte 都唔錯
✨烤和牛面頰意式三文治($118)
牛肉幾腍 肉味夠 但得薄薄一片 有啲唔夠喉
睇相都feel 啲餡唔多🥹
醬汁微酸 配埋蔬菜同牛肉食 係幾好食😋
✨開心果巴斯克芝士蛋糕($68)
開心果味好濃 面頭仲淋咗開心果醬同開心果粒 口感好豐富💯
蛋糕體望落偏實淨 切完唔會變形 唔係切開見到軟心嗰隻 但食落同樣好細滑
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
最後埋單~$390(連加一)
朋友果然冇介紹錯呀 真係幾唔錯👍
推薦指數🌟:4/5