2006-07-21
原本0念住去某間餐廳友人忘了book位,而間野又full 晒,我0地行下行下,見呢間野都幾多人,就走0左入來。由於天氣太熱關係,我既神經系統遲鈍0左好多,坐落安頓好後至發覺應該找間可以慢慢傾到計既餐廳,不過入0左來,都無辦法啦,心想唯有等佢趕時至搬竇啦。我0地望來望去都唔知食0羊好,每個菜都系幾十蚊,醒起呢度系尖沙咀,所以都估到碟頭唔會大得去邊。個服務員來問我地要0羊,我0地叫拒介紹下有0羊系招牌菜啦,阿姐話套餐啦!之後就行0左去。望一望四個二人餐,都系食唔同既野,阿姐果然真系答得好行丫0下。是日叫0左套餐B,個雞絲粉皮,正!個醬不太多不太少,粉皮好滑好彈牙;宋嫂魚羹,好高興既系,上臺時仲好熱,唔錯;小籠包,唔得,裏面0的肉都唔知道系咩肉來0架,食落感覺好唔得;糖醋排骨,最唔掂,細細粒,又硬又乾;蔥爆牛肉,ok啦,都唔再有咩期望;最後,有個Taro 西米露,taro 得一兩粒,都系ok啦。雖然碟碟都系細細碟,我0地都覺得剛剛好,不會太飽或唔夠飽。好既系,個廁所好乾淨,比起有0的大餐廳更乾淨;其實,我想呢間餐廳曾經想做高格調,看看佢既裝修設計,都唔系求求其其,只系而家舊左0的;看看0的碗
好既系,個廁所好乾淨,比起有0的大餐廳更乾淨;其實,我想呢間餐廳曾經想做高格調,看看佢既裝修設計,都唔系求求其其,只系而家舊左0的;看看0的碗碟,都用0的日式感覺果0的黑黑金金果款;而服務員,都ok既,起碼有求必應,亦唔會無野做時,響度打牙較,好過好多餐廳0架喇。