2004-07-01 5 浏览
早排響度同一班朋友聚會, 食左:西湖牛肉羹-- 都好多料下, 唔太特別.金銀蛋莧菜-- 雖然揀呢味係行左d, 但清清地又幾好食喎.金銀桂魚卷-- 唔太特別, 我覺得炒得比較油.炸子雞-- 勝在熱辣辣, 皮夠脆, 但肉質唔算嫩.大良牛乳粥(唔記得個名係咪咁叫) -- 自己今次無食, 記憶中都係少少咸咸地咁.蝦仁炒鮮奶-- 我自己鍾意呢味呀, 有d似食糊仔, 但係都幾嫩滑, 有牛奶味. 記住要趁熱食, 同埋少吃多滋味, 否則就有d漏.飄香荷葉飯-- 都聞到有少少荷葉味既, 飯炒得乾身,好味, 清晒~~蓮蓉西米焗布甸-- 初時仲擔心食唔晒, 好在佢整得唔係好甜, 無想像中咁漏, 唔錯唔錯, 又係清晒.雖然唔係食左好多野, 但臨尾兩味大碟又好味, 9個人都食得飽飽, 埋單$800. 整體黎講都ok既, 個別菜式值得一試, 價錢亦唔算貴(埋單果陣發現免茶芥), 不過服務就麻麻.
早排響度同一班朋友聚會, 食左:
西湖牛肉羹-- 都好多料下, 唔太特別.
金銀蛋莧菜-- 雖然揀呢味係行左d, 但清清地又幾好食喎.
金銀桂魚卷-- 唔太特別, 我覺得炒得比較油.
炸子雞-- 勝在熱辣辣, 皮夠脆, 但肉質唔算嫩.