2024-04-27 179 浏览
上网见到呢间主打手工意粉,同埋都几多正评,今日得闲决定去试一试首先系两个包,一个系普通餐包,另一个应该系酸种包,值得赞嘅系个包上𠮶阵都仲好热,令到食落去𠮶阵香口好多👍👍前菜有Parma Ham同Pepperoni,另外仲有蕃茄汤,Parma Ham就中规中矩,汤就正常味道,冇乜特别。个人会推介拣Parma Ham。然后就系重点嘅手工意粉,佢对比一般意粉弹牙好多,但系觉得食落去唔系好似食紧意粉,好似啲中式嘅蛋黄面,个人唔系好食得惯主食仲试咗啤梨risotto,不过就有啲失望,因为完全食唔出有啤梨味,本身以为会有少少清新,但系食落同一般嘅risotto 冇乜分别饮品都系属于正常发挥,不过佢就落漏单,最后变咗食晒所有嘢先至上饮品最后甜品有红桑子ice bar,其实真系普通嘅冰棒,同埋都几酸下个人觉得CP值唔高,同埋咁嘅价钱竟然唔收信用卡,真系唔系几方便,未必会再去食