係fine dining無法比擬的麻甩上等享受啊!~~~由我認識雞煲呢樣嘢開始就對佢一試愛上大大件嘅雞肉食完仲可以打埋我中意嘅邊爐飲埋啤酒簡直一絕嗰種麻麻甩甩嘅享受絕對唔係fine dining可以比到嘅~~~今日我就同朋友嚟咗喺太子嘅呢間雞煲專門店 鍾意食辣嘅我哋一坐低就叫咗個 火焰麻辣雞煲 店員送上一鍋雞煲之後 就會喺我哋面前加入玫瑰露 之後點火炒下啲雞腿肉 成個過程壯觀之餘亦都好香 味覺同嗅覺都飽受驚喜 😎~~~除咗雞件之外 裡面仲有好多香料 辣椒乾同洋蔥等等 雞肉花椒香味突出 鮮嫩無比 呢種只應天上有嘅難得味道 完全係令人欲罷不能😋~~~飽嘗過雞煲之後 就可以叫店員幫手加水打邊爐 如果唔鍾意加水 另外加湯都得 不過個人就覺得加完水已經好好食 其他口味嘅湯加唔加都冇乜所謂😆~~~火鍋料裏面我哋試咗生菜 菠菜豬肉餃 手打鮮蝦丸 山藥 紅薯粉 生雞蛋 脆皖片 整體來講 全部火鍋料嘅質素都唔錯 尤其係佢嘅手打鮮蝦丸 非常彈牙而且好多蝦 🦐 有少少食緊蝦餃打邊爐嘅感覺 而脆皖片就鮮脆非常 加上少少辣嘅湯底 好惹味 最後亦都推介大家試吓索汁嘅山藥同紅薯粉 前者軟爛非常 好似薯蓉feel
係fine dining無法比擬的麻甩上等享受啊!
由我認識雞煲呢樣嘢開始
簡直一絕
嗰種麻麻甩甩嘅享受
絕對唔係fine dining可以比到嘅
~~~
火鍋料裏面我哋試咗生菜 菠菜豬肉餃 手打鮮蝦丸 山藥 紅薯粉 生雞蛋 脆皖片 整體來講 全部火鍋料嘅質素都唔錯 尤其係佢嘅手打鮮蝦丸 非常彈牙而且好多蝦 🦐 有少少食緊蝦餃打邊爐嘅感覺 而脆皖片就鮮脆非常 加上少少辣嘅湯底 好惹味 最後亦都推介大家試吓索汁嘅山藥同紅薯粉 前者軟爛非常 好似薯蓉feel 後者就QQ彈彈 飽肚又好食
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
米走雞 (太子藍馬之城)
旺角彌敦道761號太子藍馬之城2樓