2009-02-05
今日要來時代做野, 和豬豬女友食個扒先上去啦.這是好強的餐廳, 雖然和我媽來過了好多次, 但冇和不太愛牛的豬豬女友來過呢.真的仍未明白那個半英不法的名...7點來到, 冇人咁滯?!早知唔洗訂位啦.看了menu, 都不多選擇, 叫了個十安的牛扒; 豬豬要三文魚餐; 媽要12安(勁~) 的羊扒餐~先上一籃包包, 法包仍熱;牛油只有普通new zealand貨, 如果有好點的牛油eg. 自制蒜味牛油, 便更好.話晒都收人三百幾四百一個餐架.雖都有醋及olive油;但我一直都以為係意餐才係咁食法既....前菜分別有沙律或cream of mushroom湯; 沙律不算多, 味ok; 醋味唔夠, 油則夠晒多.菜本身都ok.合桃得幾粒...湯我冇飲但豬豬女友飲左; 都冇咩特別.之後到主菜了都一排冇食牛扒, 有點期待呢.十安牛比想像中細; 伴菜只得薯條;雖已去骨.切一片, 真的係5成, 又幾準!肉質很好.唔韌.點d蒜汁, 唔錯!起碼成塊都食得晒入肚, 唔會有咩筋呀骨呀咁.豬豬的三文, 生熟剛好, 中心剛剛熟, 肉質好, 正.媽的10安羊唔蘇; 肉質好靚, 有5條骨, 生熟掌握很好, 媽幾滿意.豬豬女
真的仍未明白那個半英不法的名...
7點來到, 冇人咁滯?!
早知唔洗訂位啦.
先上一籃包包, 法包仍熱;
話晒都收人三百幾四百一個餐架.
雖都有醋及olive油;
但我一直都以為係意餐才係咁食法既....
前菜分別有沙律或cream of mushroom湯;
沙律不算多, 味ok;
醋味唔夠, 油則夠晒多.
菜本身都ok.
合桃得幾粒...
湯我冇飲但豬豬女友飲左; 都冇咩特別.
之後到主菜了
都一排冇食牛扒, 有點期待呢.
十安牛比想像中細; 伴菜只得薯條;
雖已去骨.
切一片, 真的係5成, 又幾準!
肉質很好.唔韌.
點d蒜汁, 唔錯!
起碼成塊都食得晒入肚, 唔會有咩筋呀骨呀咁.
豬豬的三文, 生熟剛好, 中心剛剛熟, 肉質好, 正.
豬豬女友吃了一條骨都讚呢.
要問才有mint jelly, 希望店方可以主動問客人便更體貼.
之後發現, 3碟肉的牛油herbal汁係一樣的牛油汁, 又幾得噃, 百搭呢.
媽投訴話除了沙律有少許菜; 見到人地的扒有伴菜, cherry tomato等, 問問哥哥才知道那是set menu扒所以 才有的.
諗諗吓, 媽叫10安羊扒, 好像叫個set menu 抵d, 加多10蚊好像多好多野食, 除了媽愛的菜, 仲有甜品等
法文音樂, 又幾好聽~
服務很好.