1K
Hemma有幾受歡迎,真係唔洗我多講。兩年半前第一次喺銅鑼灣一間咖啡店食過巴斯克芝士蛋糕,一試愛上。到而家hemma出品依然係我最愛嘅三甲最近店主喺西營盤開店喇,選址GoodGood舊址,由朝排到晏啊喂!週末早上8:50到,前面有4組客人,如果第一輪入唔到,預一個鐘左右會陸續有人離座。(有朋友話平日朝早係唔洗等咁耐的)餐牌Sesame Burnt Cheesecake $68Lemon Burnt Cheesecake $68除咗以上兩款口味,當日仲供應原味芝士蛋糕,第一次食檸檬味。外圍有餅乾邊,可以中和酸味,蛋糕軟心度高 (半熟)!入口順滑不死實自家製作喺自己嘅店出售,確保到質素。芝麻味唔係濃到極致𠴱種,蛋糕質地真係出色,脆脆最加分。Peanut Butter, Chocolate Creme Cookie Sandwich $38Hemma Breakfast $158曲奇三文治係軟身㗎,花生醬慕絲香滑,黑朱古力味又濃郁。hemma breakfast嘅亮點係薯仔千層同自家製蕃茄奶油,奶油酸酸微微微辣。酸種包偏韌,酸味明顯,係價錢少貴囉,over—百五蚊嘅ADB我真係第一次點,你話
餐牌
Sesame Burnt Cheesecake $68
Lemon Burnt Cheesecake $68

Hemma Breakfast $158
曲奇三文治係軟身㗎,花生醬慕絲香滑,黑朱古力味又濃郁。
hemma breakfast嘅亮點係薯仔千層同自家製蕃茄奶油,奶油酸酸微微微辣。酸種包偏韌,酸味明顯,係價錢少貴囉,over—百五蚊嘅ADB我真係第一次點,你話唔係真愛係乜
Cold Brew Coffee $68
Masala Chai Latte $68
chai latte唔錯,香味好重;接受唔到強勁香料味嘅話唔好點。