係暫時喺香港最鍾意嘅養生湯底~~~我哋大概六點左右就嚟到 都已經幾多人 第一次嚟 唔知叫咩好 就叫左佢哋餐牌上招牌推介嘅蜂巢豆腐白湯鍋 呢款湯底入邊加入咗雞湯 豬骨湯 新鮮嘅🍎蔬果 例如蘋果 🥕紅蘿蔔 海底椰 🌽粟米百合等等 仲有d蓮子 紅棗 食落整體感覺清甜養生 特別適合最近嘅天氣 幾滋潤~~~我哋差唔多各自飲咗三碗湯先開始洽野 湯底嘅配料有好索汁嘅蜂巢豆腐 同埋古法熬煮嘅鴨血等等 鴨血好柔嫩 我哋食完之後再加咗$28 encore多一客加落去😋~~~🐟椒鹽九肚魚:由於我哋兩個都係唔挨得餓嘅人 所以係等火鍋料熟嘅時候 又叫咗呢一個椒鹽九肚魚 椒鹽份量恰到好處 九肚魚就好軟滑 脆口惹味 必食之選~~~🥟至尊水餃皇:脹卜卜嘅水餃 非常足料 內餡鮮美豐富 口感很不錯 煮完之後 亦都冇出現爆餃嘅情況~~~🐟順德魚腐:呢個順德魚腐 其實一上枱就已經食得 佢哋仲會配埋一個酸甜醬俾你 但係我個人就鍾意洽一洽 吸多少少湯汁先食 咁樣個感覺就冇咁乾 亦都係一個好有特色嘅火鍋料 唔錯~~~🐷極品黑豚肉:豬味濃郁,油脂分布平均,無咩筋,質感柔軟不失彈牙~~~🐟脆骨腩:話說呢一個不嬲都係大舊嘅飛佛 其實我
係暫時喺香港最鍾意嘅養生湯底
~~~
🐟脆骨腩:話說呢一個不嬲都係大舊嘅飛佛 其實我就冇特別鍾意 但係呢度嘅脆骨腩 竟然令我一試愛上 魚油豐腴 而且肉白細膩 彈牙又無過硬
~~~
🍴蟹子燒賣王:食得多燒賣點心 打邊爐食燒賣都真係第一次試 見到佢咁得意就叫黎試吓 其實呢個燒賣王就同平時嘅燒賣差唔多 有少少似豬肉丸嘅感覺 整體不錯 不過個人都係習慣食蒸嘅多少少
~~~
最後食完之後佢哋仲會送上腐竹沙冰或者仙草芋圓,熱辣辣之後食返個凍冰冰嘅甜品,好舒服,幾貼心💕
~~~
火鍋撚 (皇后大道西) (西環)
西環石塘咀皇后大道西554-560號日富里百好大廈地下1號舖