2022-07-07
我朋友話見到呢間有個KOL介紹過推介我哋去食,咁我當然跟大隊一齊去食啦😌入到去真係好8、90年代feel,所有嘢都好懷舊🪅-醬料及茶芥 $15/位佢既醬料都好多款揀,尤其最正係炸蔥頭!蔥頭混豉油就咁食都正🤣-冬甫美人鍋 $198佢一隻雞,再有一圈冬瓜,都好濃湯又多料😋-本地手切牛肉 大 $338好夠肉味!脂肪分布都好平均👍🏻👍🏻好食❤️-桂花蚌 $108好爽脆~不過呢款就唔係人人鍾意食😆-鴛鴦滑(黑松露墨魚滑、蟹子蝦滑)$108黑松露味勁出!仲好彈牙添~真係一隻隻蝦係入邊🥰-澳洲和牛牛丸 $108肉味香濃又有層次感,啖啖肉香,真係齒頰留香🤤-牛黃喉 $78切得夠薄!又爽脆🤭食過都算最好食😆-鴨血 $58夠滑!如果碌耐啲入味啲更加好食👍🏻-本身食飽飽諗住走點知佢送啫喱同懷舊糖不甩❤️好得意舊糖不甩整到鯉魚咁🥰店員再放落湯整熟加啲花生碎超正!好香花生味🥜啲啫喱超懷舊,加埋把傘仔🤭呢啲真係我地呢個年紀先有共鳴😁最後再影下佢啲懷舊擺設🤗同朋友聚會,大家都想打邊爐,我記得呢間係之前微辣Jacky Lou推介過都幾好食嘅火鍋~聽佢講完已經想去試🤣所以我就推介埋我啲朋友一齊去👍🏻入到去個環境好似八九十
入到去真係好8、90年代feel,所有嘢都好懷舊🪅
醬料及茶芥 $15/位
冬甫美人鍋 $198
佢一隻雞,再有一圈冬瓜,都好濃湯又多料😋
本地手切牛肉 大 $338
好夠肉味!脂肪分布都好平均👍🏻👍🏻好食❤️
桂花蚌 $108
好爽脆~不過呢款就唔係人人鍾意食😆
鴛鴦滑(黑松露墨魚滑、蟹子蝦滑)$108
黑松露味勁出!仲好彈牙添~真係一隻隻蝦係入邊🥰
澳洲和牛牛丸 $108
肉味香濃又有層次感,啖啖肉香,真係齒頰留香🤤
牛黃喉 $78
切得夠薄!又爽脆🤭食過都算最好食😆
鴨血 $58
夠滑!如果碌耐啲入味啲更加好食👍🏻
本身食飽飽諗住走點知佢送
啫喱同懷舊糖不甩❤️
好得意舊糖不甩整到鯉魚咁🥰
店員再放落湯整熟加啲花生碎超正!
好香花生味🥜
啲啫喱超懷舊,加埋把傘仔🤭
呢啲真係我地呢個年紀先有共鳴😁
入到去個環境好似八九十年代咁,有好多懷舊公仔海報,裝修都好懷舊🫡連聽啲歌都係懷舊金曲🎹真係首首都識唱😌
同埋呢度啲服務都唔錯,坐埋位佢哋會幫你用熱水洗碗喇、經常幫你不走打邊爐啲泡喇、又會成日都幫你換碟!
佢個湯底都幾夠味,仲有成隻雞,冬瓜都好多,本地手切牛肉、牛皇喉、黑松露墨魚滑🦑同蟹子蝦滑都好好食😋😋
到最後仲送我地以前喺酒樓好鍾意食嘅花奶啫喱,仲有把遮仔喺上邊☂️仲有糖不甩,佢個形狀好得意,係兩條鯉魚嘅形狀,再將佢放囉打邊爐啲湯度淥熟佢,然後再將佢剪開一嚿嚿,均勻撈落啲花生碎度食,啲花生勁香🥰🥰
真係回憶返晒嚟🥹