2021-12-30 22 浏览
如果經過雲咸街抬頭一望,一定會俾何蘭正嘅霓虹光管吸引住。一入餐廳,就會比門口嘅髮型屋旋轉燈吸引住,望入去就係佢哋嘅水吧位。餐廳其實有好多唔同嘅打卡位,佢哋嘅公雞碗筷同埋餐紙都夠晒吸引😂根據Menu,其實佢哋全部都係大細唔同嘅Sharing Plate,所以今餐我哋全部都係happy sharing🎊⭐️香烤福洲椰菜花,迷你干貝昆布忌廉汁,巴馬火腿,巴馬臣芝士平時多數都係焗西蘭花,今次就餐廳用咗椰菜花,醬汁就係忌廉汁配巴馬火腿同埋芝士,上枱熱辣辣,椰菜花非常之爽口,加埋鹹香嘅喺Parma Ham同芝士仲有干貝,惹味又香口。⭐️麻婆風味意大利流心芝士,超甜荷蘭小蕃茄,刀削白靈菇,肉鬆及西班牙香脆麵包Burrata Cheese 濃郁嘅芝士味同麻辣醬汁係估唔到會咁夾。店員有好貼心咁樣介紹呢一個菜式同埋點樣食。首先將芝士切開,加埋爽脆香甜嘅蕃茄仔同埋肉鬆夾埋勁脆嘅麵包上邊食,酸酸甜甜再加埋麻辣,口感味道都非常有層次。最令人有驚喜就係佢哋嘅刀削百靈菇,佢哋百靈菇切到一片片,食菇非常之爽脆,完全唔會覺得佢係一件菇類。夾埋芝士同醬汁食又係另一種風味。⭐️香辣白胡椒,白味噌煮紐西蘭鑽石蜆,竹笙及龍口粉絲見到

⭐️香辣白胡椒,白味噌煮紐西蘭鑽石蜆,竹笙及龍口粉絲

見到隔離枱係叫慢煮叉燒香蔥豬油撈飯,雖然心思思想食,但係咁嘅天氣又對胡椒湯抗拒唔到🧐所以最後我哋都係叫呢個胡椒湯底嘅鑽石蜆。一上枱已經聞到胡椒香味,呷一口胡椒湯濃味得來又唔會嗆喉,鑽石蜆全部都大大隻同埋非常鮮甜,佢哋仲加入木耳粟米芯魚腐等等唔同嘅配菜,加埋索晒湯汁嘅粉絲同竹笙,口感同味道都非常有層次。
真係唔好講笑,食完之後行落街個人真係暖㗎。
⭐️台灣金鑽鳳梨薑茉莉

淡淡薑茶味微微甜夾啖啖金鑽鳳梨香味🍍,清新得嚟解膩。

⭐️花蜜糖燉比利時啤梨(凍)
配滋潤桃膠,日本青森蘋果雪酪

冬天食呢個超潤!啤梨入口無渣,桃膠清甜有桂花香,配埋微酸嘅雪芭係驚喜嘅配搭。

門口仲擺放咗一啲由本地設計師幫何蘭正製作嘅手精品,仲有曲奇添