2020-02-29
星期五晚好想出街行下食埋飯,去完煙廠街樓上嘅小店行完,最好就喺附近食埋飯啦!眼見附近食店都唔少滿座,行到去喜來稀肉仲有幾張枱,一於就食佢啦!好在行快兩步,我後面嘅人都已經要等位啦!其實市道又好似無我想像中咁差姐,咁當然都可能同顏色有關啦啦啦~兩個人食二人套餐就最好,唔使煩,仲包埋嘢飲, $20內嘅嘢飲仲要唔使加錢!唔食牛嘅我,當然就揀咗呢個二人嘅豬肉組合啦。一嚟到枱面其實已經準備好生菜,同埋幾份配菜喺度,如果肚餓嘅都可以瘋狂食住前菜先,因為係無限任添嘅。其實上菜速度都好快,二人份量都幾豐富,肉質望落去都好新鮮。介紹翻呢個我覺得最好食嘅部份,係護心肉!即係橫膈膜同肝之間嘅肉,每一隻豬得2-300g,食落肉質彈牙有咬口,配上生菜同蒜頭一齊食,真係一流!!!拼盤有齊豬皮,五花腩,豬頸肉,護心肉同豬大腸。豬皮爽口,五花腩肥美,豬頸肉juicy!啖啖肉其實都好難唔飽,如果真係大胃口嘅仲有爐邊嘅泡菜蛋同芝士蛋,唔好忘記套餐仲有飯團波波!再次提提大家,爐邊嘅蛋,生菜都係無限任加嘅!oppa仲會見你個pan燒到黑黑地嘅時候就主動幫你換!真係要即刻講返句”襟沙哈me打”!!
其實上菜速度都好快,二人份量都幾豐富,肉質望落去都好新鮮。