天氣凍左🧤最啱食韓燒可以圍爐取暖💓黎到旺角分店的「喜來稀肉」吾敢講係香港韓燒始祖,但從我中學已經食呢間。一入座店員擺好曬所有配菜,有漬物醃製酸蘿蔔、酸瓜同埋辣味醬大豆芽菜,全部免費🆓添加,解一解油膩感。 掃一掃二維碼就可以下單,所以服務都用自己手提電話📲。烤爐有三格,第一格放微辣泡菜爐邊蛋、一格放拉絲芝士爐邊蛋、最後一格放蒜頭🧄。食韓燒當然要啤啤佢🍻,點少得生米酒(HKD90): 生米酒易入口出曬名,稻米米香清淡,仲加入松葉一陣清香,低溫發酵,搖勻即可飲,口感順滑。護心肉(HKD 158): 沒有醃製過,所以更食得出豬本身原味,食落反而無咩味,要搵生菜🥬包住爐邊蛋同配菜食先調起肉味。韓式烤豬皮(HKD 138): 店家已除去豬毛,好貼心,識食一定烤豬皮,一定要從豬皮個面烤起,微微焦香,油脂四溢,因為油脂多成塊彈起,個時就可以反面燒底面,蘸上綠豆粉減輕負擔感😂食落豬皮脆身,肉身軟糯又吾油膩,食多幾塊都得。牛護心肉(HKD 160):沒有配製,所以牛味更突出,油脂分布好平均,吾會有雪氣,吾錯。牛舌(HKD 148): 用大蒜🧄醬醃製,烤起黎帶點醬汁,薄薄一片各燒五秒好快熟,粉嫩糕粉嫩的,蒜
天氣凍左🧤最啱食韓燒可以圍爐取暖💓

牛舌(HKD 148): 用大蒜🧄醬醃製,烤起黎帶點醬汁,薄薄一片各燒五秒好快熟,粉嫩糕粉嫩的,蒜香十足。

炒年糕(HKD 75):份量有點細,竟然一隻餃子🥟都分兩半咁煮,年糕係迷你版,吾夠辣,不過不失。

總結:
食回憶味道 無咩進步
坊間仲有其他好食的韓燒

2022-01-10 230 浏览
最愛既韓式燒肉店捉緊堂食既尾巴趁放假去食一食呢間係我最鐘意既韓燒店 因為佢有泡菜蛋同芝士蛋任fill 唔似某啲舖頭Fill蛋要加錢但佢都有限時 夠鐘前45分鐘唔比再fill 所以我地次次都會怒食個蛋但發現真係最多加三次食唔到再多🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♂️因為我地鐘意食啲薄身啲既肉因為易熟啲燒一燒就食得所以次次都係叫招牌喜來稀肉同牛五花配碗白飯加啤酒簡直一流再加上一碗豆腐辣湯真係冇得頂仲再值得一讚既係多左好多後生既員工做野好積極主動換爐 加蛋 加菜完全唔洗人叫食左一個半鐘左右食左3碟肉幫我地換左7-8次爐👍🏻
最愛既韓式燒肉店

• 喜來烤肉
  • 爐邊蛋
  • 泡菜蛋
2022-01-10 165 浏览
早幾日返工到晏晝午餐時段,原本諗住求其去公司附近一間食個快餐就算,忽然,同事提議新一年開始第一餐應該食好啲,就決定去喜來稀肉😋我自己本身甚少食燒肉,所以未聽過呢間餐廳,入到去發現餐廳舖面都幾整潔喎,唔知係咪我哋去嘅日子距離聖誕完咗冇幾耐,餐廳仲擺咗一棵好靚嘅聖誕樹裝飾,我哋都忍唔住影多幾張相打卡。之後當然要嗱嗱臨揀個靚位坐低落order。食物方面,爐邊芝士蛋味道唔錯,不過難得食燒肉,最緊要嘅當然係肉嘅質素!當侍應上枱時,我同同事見到嗰啲肉簡直嘩出聲。估唔到午餐時段嘅燒肉,餐廳都咁有心機將啲肉摺成一朵花。外貌固然出眾,但肉類味道更加出色,食落一啲都唔嚡,而且仲冇筋,夠晒油香味,我覺得以呢個價位來講簡直物超所值。

之後當然要嗱嗱臨揀個靚位坐低落order。

2022-01-04
2022-01-07 122 浏览
今晚同老婆係mk行行下突然想食韓燒,就決定去老地方喜來稀肉喇前菜有4款,最中意佢既泡菜,因為夠哂辣,另外仲有個沙律都好岩送燒肉邊爐蛋就分左兩邊,一邊配泡菜,一邊配芝士,雙重享受濟州五花肉$180五花肉唔算太肥,富豬肉同油既甘香,食落爽口有質感護心肉$158個味甜甜地幾特別,肉質鮮嫩juicy, 必食推介海鮮湯拉麵$65燒肉要配番個濕濕地既野,我地中意食辣,所以叫個海鮮湯辣拉麵,配燒肉一流真露$60食燒肉緊係要配番支soju lac當自己去左韓國咁
邊爐蛋就分左兩邊,一邊配泡菜,一邊配芝士,雙重享受
濟州五花肉$180
五花肉唔算太肥,富豬肉同油既甘香,食落爽口有質感
護心肉$158
個味甜甜地幾特別,肉質鮮嫩juicy, 必食推介
海鮮湯拉麵$65
真露$60
食燒肉緊係要配番支soju lac當自己去左韓國咁
2022-01-06 131 浏览
行經旺角,見到呢間地庫的韓國燒肉店,一直以為得尖沙咀先有。見午市套餐都幾抵食,就去左幫襯。今日係平日,餐廳客人唔算多,不過餐廳就好大。見到午市都有人食燒肉。不過我同男友決定叫套餐客飯。午市套餐都會跟前菜,佢地既泡菜都幾辣下。但非常好食。▫️海鮮豆腐鍋基本是我的最愛,好似每次食韓餐都會點一份。呢個餐跟飯,同汽水~ 豆腐鍋既湯好惹味!仲有蜆仔tim.▫️石鍋烤牛肉同樣是跟飯,另配汽水~ 烤牛肉既汁撈飯一流~

今日係平日,餐廳客人唔算多,不過餐廳就好大。
見到午市都有人食燒肉。不過我同男友決定叫套餐客飯。
午市套餐都會跟前菜,佢地既泡菜都幾辣下。但非常好食。
▫️海鮮豆腐鍋

▫️石鍋烤牛肉
同樣是跟飯,另配汽水~ 烤牛肉既汁撈飯一流~

又要停晚市堂食,嗱嗱聲趁仲有堂食嘅時候去食想食既野😰.之後外賣就無得燒烤,餐廳明顯人流多左好多,喜來稀肉食左好多年,鍾意佢質素有又唔貴,每人最低消費$150同最少每人叫一碟肉。本身前菜(泡菜、生菜、爐邊蛋…)都係任食。.🍴護心肉$158呢幾年韓國大受歡迎既食材,位置係豬既它橫隔膜同肝之間,每隻豬得200-300g,極為矜貴。油分唔多,但爽滑彈牙。.🍴濟州五花肉$180三層肉燒烤最正,帶脂肪層既肉,肥瘦相間,脂肪含量高又肉質細嫩。.🍴韓國海鮮湯拉麵$65有蝦有青口既辛辣麵,配燒烤岩岩好。.之後應該有一段長時間都冇得食燒烤,今晚食個痛快🥳
又要停晚市堂食,嗱嗱聲趁仲有堂食嘅時候去食想食既野😰

🍴護心肉$158

🍴濟州五花肉$180

🍴韓國海鮮湯拉麵$65
有蝦有青口既辛辣麵,配燒烤岩岩好。

之後應該有一段長時間都冇得食燒烤,今晚食個痛快🥳
2022-01-04 35 浏览
最近想食燒肉就去咗之前不嬲有食開嘅韓式燒肉。啲員工都係韓國嚟,好似去咗旅行咁。冇得去旅行唯有喺呢度攞返旅行嘅感覺黎到韓燒當然係食韓牛啦,我哋嗌左個招牌喜來烤肉🥰同牛頸肉。肉質新鮮粉紅色,牛頸肉就唔係度度都有得食,牛味濃郁,用生菜加埋韓式麵豉醬食一啲都唔油膩,另外叫蟹籽紫菜飯團🍙原來個飯團係要自己帶手套整🙈 啲蟹籽撈埋啲紫菜好有口感好好味🥳🥳仲有佢哋嗰d前菜,泡菜蛋同芝士蛋可以無限添加,我哋最終加咗三次😆。同埋食燒肉點少得飲真路一路飲一路食燒肉😄最後埋單原來仲有每人一條韓式薯條免費🥰🥰雪條好滑同creamy🥰食到飽飽

啲蟹籽撈埋啲紫菜好有口感好好味🥳🥳

2022-01-04 38 浏览
今日為咗獎勵Miyuu返學都算乖,就嚟咗呢間爸爸最鍾意嘅韓式燒肉。佢哋安排咗個卡位俾我哋,可以有空間俾Miyuu係沙發走來走去👍🏻我哋嗌左最愛嘅蟹籽紫菜飯團🍙比Miyuu,佢一嚟到嘅時候仲以為上錯左,原來個紫菜飯團係要自己帶手套整🙈啲蟹籽撈埋啲紫菜好有口感好好味😋Miyuu自己都食咗兩個飯團。而大人當然係食韓牛啦,我哋嗌左個招牌喜來烤肉同牛頸肉。肉質保持水準,同牛頸肉就唔係度度都有得食,用生菜加埋韓式麵豉醬食一啲都唔油膩仲有佢哋嗰d前菜仲有泡菜蛋同芝士蛋可以無限添加,我哋最終啲蛋加咗三次😆。爸爸仲叫咗支真路一路飲一路食燒肉🍶,正😄最後埋單嘅時候原來仲有每人一條韓式薯條免費🥰🥰Miyuu 係咁話好味,食完一條仲話唔夠🤣#foodie #食好西 #喜來稀肉 #韓燒 #燒肉 #旺角

2021-12-30 33 浏览
天氣凍又係想食韓燒打邊爐嘅時間,以前其實有好多韓燒餐廳,但係唔知點解近年得返唔係好多間高質素嘅韓燒,所以每次想食韓燒都係返嚟呢一間,貪佢質素有保證。今次係平日去食唔算好多人,店員都招呼得非常之好,好勤力咁樣玩鐵板,加生菜。兩個女仔唔係食到好多嘢,但係每次都一定要叫嘅豬五花肉依然保持到水準,雖然醃製過,但係都冇好似底,加埋生菜同埋泡菜加埋一齊食真係好嘢未。另外我哋叫咗喜來烤肉,好有心機咁將啲牛肉切成左一朵花,超啱打卡。牛肉厚薄啱啱好,燒一陣就可以食,肉質好淋唔會鞋。我哋仲叫咗牛護心肉,聽講呢個部位唔係度度都食到,果然係好特別,有咬口但係唔會太過韌,牛味都好夠,下次一定會再叫呢一款肉。因為天氣太凍啦,我哋叫咗個海鮮大醬鍋,呢邊都好足料,有海鮮同埋有豆腐,飲完之後暖咗好多。當然唔少得每次都要食嘅爐邊蛋,真係好正,加埋芝士喺入面我覺得係成間舖頭嘅靈魂!都帶過唔同嘅朋友嚟呢一間燒肉,一般來講嗰個朋友都好滿意呢度嘅質素,所以成日都返轉頭食,重點係價錢唔貴,性價比高!天氣凍又係想食韓燒打邊爐嘅時間,以前其實有好多韓燒餐廳,但係唔知點解近年得返唔係好多間高質素嘅韓燒,所以每次想食韓燒都係返嚟呢一間,貪

2021-12-29 46 浏览
熱愛食烤肉的我又黎到喜來稀肉食啦! 今次我就黎到旺角呢間分店,佢地既服務我覺得好過尖沙咀個間,因為佢地系會不停幫我地換個燒烤架。基本上燒左4-10件肉就會主動換個燒烤架,所以我覺得服務好好,好貼心。而我今次就叫左以下食物啦:👉🏻喜來五花肉配特製醬汁 $150👉🏻牛舌 $148以上2款牛各自都有100G,份量好大,基本上我食完以上兩個牛之後都已經覺得有D飽啦!👉🏻雪濃湯 $100叩左個雪濃湯就一定要加$12叫個白飯啦,如果吾系就會突出吾到個湯!!!👉🏻生米酒 $90一大支,易入口,好好飲大家如果想食燒肉既都可以黎呢到食,不錯的一個燒肉店選擇

而我今次就叫左以下食物啦:
👉🏻喜來五花肉配特製醬汁 $150

👉🏻牛舌 $148

👉🏻雪濃湯 $100

👉🏻生米酒 $90
一大支,易入口,好好飲

大家如果想食燒肉既都可以黎呢到食,不錯的一個燒肉店選擇

2021-12-24 45 浏览
喜來稀肉 (旺角)📍旺角廣華街3號百利達廣場地庫🤍聖誕前夕都要黎返次韓燒 當然要揀返喜來稀肉👉🏻喜來五花肉$150肥美五花肉,配特製醬汁,每一塊肉都系大大塊既,所以大家要自己切到一細塊先好燒,咁先可以燒得平均又方便自己食🟢溫馨提示: 大家留意唔好燒太耐,因為好易燶 👉🏻牛舌 $148180g 既牛舌都好大蝶,約有13件牛舌,咁薄切牛舌每邊大約燒20秒就夠啦👉🏻雪濃湯 $100係韓國菜中一道用牛腿骨製成的湯。用長時間熬製使骨頭中的味道滲出,並形成其乳白湯色。一般只用蔥和鹽調味,叫左個湯最好加多個白飯甘樣就最飽肚啦!🥰 (加個白飯只要$12)👉🏻生米酒 $90大枝米酒,用戰鬥碗黎拎,別有番滋味🤍想黎食既大家要早d到,因為7點鍾旺角場已經full哂,預祝大家聖誕快樂🎅🎄😍🤍順帶一提,餐廳系可以即影即有,大家都可以留影一張
喜來稀肉 (旺角)
📍旺角廣華街3號百利達廣場地庫

🤍聖誕前夕都要黎返次韓燒 當然要揀返喜來稀肉

👉🏻喜來五花肉$150

🟢溫馨提示: 大家留意唔好燒太耐,因為好易燶

👉🏻牛舌 $148

👉🏻雪濃湯 $100

👉🏻生米酒 $90
大枝米酒,用戰鬥碗黎拎,別有番滋味

🤍順帶一提,餐廳系可以即影即有,大家都可以留影一張

2021-12-24 36 浏览
我同朋友都真係好鍾意食燒肉,所以其實冇幾耐之前去過另一間分店食,但係都忍唔住再嚟食多次,因為真係好好食😋🌟喜來烤肉 $158佢哋招牌烤肉嘅調味真係冇得輸,忍唔住口係咁食,肉質都好腍😋😋🌟牛舌 $148呢個係我朋友嘅Favorite🤪薄切牛舌 燒完出嚟嗰邊脆脆地😋🌟護心肉 $158呢款肉厚身少少,要燒耐少少,咬落去好腍,唔會靭👍🏻食燒肉又點少得杯啤酒🤪🤪另外最鍾意就係側啲個蛋燒,有啲芝士係入邊😋又係非常滿意嘅一餐,飲飽食醉😋🤪

🌟喜來烤肉 $158

🌟牛舌 $148

🌟護心肉 $158
呢款肉厚身少少,要燒耐少少,咬落去好腍,唔會靭👍🏻

食燒肉又點少得杯啤酒🤪🤪

另外最鍾意就係側啲個蛋燒,有啲芝士係入邊😋

又係非常滿意嘅一餐,飲飽食醉😋🤪
2021-12-08
  • 喜來烤肉
生日月就係要食大餐!😝 今次約埋另一位壽星女決定去食韓燒! 呢間韓燒過江龍 -喜來稀肉我幾年前食過銅鑼灣嗰間,覺得幾好食,今次去到旺角分店,感覺應該係咁多間店之中最大,坐位闊落,幾好坐,仲有可以無限re-fill嘅泡菜啊、醃蘿蔔、前菜、芝士/泡菜爐邊蛋!!!😝😝 泡菜和芝士爐邊蛋都係我至愛!😋👍 真係有啲似去咗韓國嘅感覺!😌1. 🐮喜來烤肉-180g ($158)一上枱已經覺得好靚,整到成朵玫瑰花咁🌹,即刻心心眼!😍 大約有8-10片,牛肉食落肉感較重,無咩油花,啱哂怕肥嘅朋友~ 每邊燒10秒再加少少調味,就食得~😌2. 🐷護心肉-200g ($158)護心肉係呢到必食嘅!😎 係豬橫隔膜和肝之間的筋肉,每隻豬只有200至300克,好罕有,爽滑富彈性,燒後軟腍入味,有嚼勁,朋友教我用生菜和泡菜包住嚟食,辣辣地食落更滋味又解膩!😍👍 我今次係第一次食已經愛上~ 滿足!😆3. 🐮牛舌-180g ($148)牛舌切到薄薄的一片,大約有12片,上面搽咗層醬汁,燒完甜甜地,食落帶點爽口又有啲肉嘅質感,幾好食! 推薦大家試下!😍👍P.S. 仲有飯後甜品每人免費一條韓國雪條,大家可以去櫃檯旁邊嘅雪櫃自

1. 🐮喜來烤肉-180g ($158)

喜來烤肉

2. 🐷護心肉-200g ($158)

護心肉

3. 🐮牛舌-180g ($148)

牛舌

P.S. 仲有飯後甜品每人免費一條韓國雪條,大家可以去櫃檯旁邊嘅雪櫃自己揀口味~😌👍 收銀旁仲有糖果碟,入面有個飯焦糖,朋友介紹好好食的😋

2021-12-07
等候时间
5 分钟 (堂食)
牛舌
  • 爐邊蛋
2021-12-23 870 浏览
天氣凍,最啱食熱辣辣嘅韓國燒肉 🇰🇷一入座已經見到所有配菜擺放好😀店員即刻喺爐邊加上芝士、泡菜同灌蛋漿整爐邊蛋😍我都急不及待scan QR code點肉🐮<<喜來烤肉>>($158)果然係喜來烤肉😂用番店名嚟命名係有啲料到!擺到好似一朵花咁靚之餘,醃製過嘅薄切牛肉肉質鮮嫩!用生菜包住嚿肉食,夠晒風味又減低油膩罪惡感🤪所有配菜都可以refill㗎!!我就最鍾意一塊肉~ 一塊酸蘿蔔咁食嘞😋<<牛護心肉>>($160)都唔錯!呢款牛冇被醃製,所以牛味出啲👍🏻油脂分布都好平均!<<蟹子紫菜飯團>>($50)兩個人share可以每人分到兩碗半左右㗎!!點解我會知呢個數字?😌因為我好有儀式感地撈勻晒啲蟹子、紫菜、飯同沙律醬之後,搓咗一個波俾男朋友試之後…佢表示佢鍾意就咁爬飯多啲🤣🤣🤣<<雪濃湯>>($100)相對地冇咁驚艷~~清清淡淡都係調劑吓重口味嘅一餐☺️如果有多啲粉絲仲好🤪Overall 嚟講:我其實最欣賞店員好主動換燒烤盤!我兩塊兩塊咁燒…幾乎係燒四塊左右就會換一次
天氣凍,最啱食熱辣辣嘅韓國燒肉 🇰🇷

一入座已經見到所有配菜擺放好😀
店員即刻喺爐邊加上芝士、泡菜同灌蛋漿整爐邊蛋😍
我都急不及待scan QR code點肉🐮

<<喜來烤肉>>($158)果然係喜來烤肉😂
用番店名嚟命名係有啲料到!
擺到好似一朵花咁靚之餘,醃製過嘅薄切牛肉肉質鮮嫩!
用生菜包住嚿肉食,夠晒風味又減低油膩罪惡感🤪
所有配菜都可以refill㗎!!
我就最鍾意一塊肉~ 一塊酸蘿蔔咁食嘞😋
牛護心肉

<<牛護心肉>>($160)都唔錯!
呢款牛冇被醃製,所以牛味出啲👍🏻
油脂分布都好平均!
蟹子紫菜飯團

<<蟹子紫菜飯團>>($50)
兩個人share可以每人分到兩碗半左右㗎!!
點解我會知呢個數字?😌
佢表示佢鍾意就咁爬飯多啲🤣🤣🤣

雪濃湯
<<雪濃湯>>($100)相對地冇咁驚艷~~
清清淡淡都係調劑吓重口味嘅一餐☺️
如果有多啲粉絲仲好🤪
雪濃湯

Overall 嚟講:
我其實最欣賞店員好主動換燒烤盤!
我兩塊兩塊咁燒…
幾乎係燒四塊左右就會換一次盤😳

最後仲可以人頭拎一條韓國MELONA雪條添呀!!!!
正!!!!
2021-12-16
牛護心肉
2021-12-22 38 浏览
唔計任食既韓燒好似愈執愈多,有d想食豬五花,決定再訪呢一間。雖然係平日晚飯但都訂左位穩陣d,同上次一樣都係有真韓國oppa serve我地,同埋好好服務,我地食左個幾鐘佢都換左幾次燒板,又好勤力加菜,service真係好好。仲記得之前試左一隻牛拼盤,記得牛護心肉係特別,同埋喜來烤肉都唔錯,所以除左豬五花就叫左呢兩樣啦。除左肉之外仲叫左個大醬湯,都幾足料,有豆腐同海鮮,同埋唔會太辣,本身仲驚太辣食唔到。豬五花今次試有醃過果種,好入味!就咁食既話可以唔使點醬都得。同埋五花肉質素都keep到,有厚度,食落都有質感!生菜包住食既話就加d豆辦醬會好d。喜來烤肉厚身既,其實份量都算幾多,每人都有好野戈舊。肉有牛味又唔會太肥,推介大家叫呢款肉,好次之試食都唔係間間有呢個部位。兩個女仔食唔算食到好多野,好想試埋其他部位,下次要拉大隊黎先得!