2018-12-24
今日12月24號 #平安夜🎄 大家holiday mood勁濃,返嚟office都係預咗 hea 吓就走😉 不過既然返咗嚟 office, 梗係要搵班 #飯腳 聚一聚🥳#聖誕節 大家通常都會去去西餐,今日我哋特別啲... 去飲茶😆 今日我哋book咗太古城四期嘅 #潮庭,諗住試吓新嘢啦,環境係幾好嘅,落地玻璃感覺好通爽,不過侍應嘅態度就真係差到不得了 因為我哋臨時加咗人,都明白大時大節好難臨時幫我地再安排,所以最終七個人迫咗喺張六人枱🥴 無所謂啦,就當親蜜啲傾吓計。因為空間唔多,所以要求侍應姐姐拎走壺熱水,等張枱騰啲空間出嚟。侍應姐姐用眼神示意我哋自己倒哂啲熱水落茶壺先,之後冇聲冇氣就走開咗... 過一陣再黑住面返嚟收走熱水壺... 咩態度呢?😤 至於食物方便,都ok嘅,不過碟 #豉汁煎虎皮青椒 就太辣而且勁多油🥴 而另一碟 #潮洲煎伊麵 就一啲都唔脆口,仲有啲油膩感、淋啤啤咁。以「美心氣園」嚟講,呢間 #潮庭 嘅服務同食物質素都算最差喇😏
#聖誕節 大家通常都會去去西餐,今日我哋特別啲... 去飲茶😆 今日我哋book咗太古城四期嘅 #潮庭,諗住試吓新嘢啦,環境係幾好嘅,落地玻璃感覺好通爽,不過侍應嘅態度就真係差到不得了[发怒] 因為我哋臨時加咗人,都明白大時大節好難臨時幫我地再安排,所以最終七個人迫咗喺張六人枱🥴 無所謂啦,就當親蜜啲傾吓計。因為空間唔多,所以要求侍應姐姐拎走壺熱水,等張枱騰啲空間出嚟。