2019-08-02
喺朋友嘅介紹下,先知道原來中環蘇豪有間專食和牛🐮漢堡嘅漢堡包店🍔。嚟自日本高知縣嘅佢來頭都唔少,睇番啲傳媒報導,佢喺日本Tabelog、Google同埋TripAdvisor都有好高嘅評分。😍.阿叔忍咗好耐終於早前去咗食,叫咗其中一款嘅廚師推介 #5019BLTburger (單叫:$128,跟沙律同埋薯條:另加$30),以漢堡包🍔嚟講,佢嘅價錢屬於中上😅,但阿叔則覺得好抵食👍🏼,首先100%和牛就已經夠晒吸引,漢堡扒喺用咗九州宮崎同埋鹿兒島嘅和牛肉整成,肉味特別濃,而且肉汁豐富。第二,加入大量新鮮蔬菜🥗,感覺清新,亦中和咗漢堡扒嘅油膩感。第三,特製嘅醬汁🥫,酸酸甜甜,令漢堡包更加好味。最後,薯條即叫即炸,熱辣🔥兼邪惡😈。成個餐夠晒飽,飽到反艇添!🤤以後去開中環,唔一定shake shake嘅! 😏😏😏😏