2019-04-11
朋友不嬲十分喜歡吃拉麵,有天經過見到有間拉麵店而且仲寫在來自日本的梅田,而且裝潢門面幾靚以木主就找了朋友今日來試試,入到去裝潢幾靚,頂好好多燈籠幾特別,這裡出白湯當然叫一碗,而我喜歡辣就叫了一碗辣拉麵,加一個套餐和小食飲品,每人百五都不用而且仲要食吾晒堅抵食又好味。白湯野菜醬油拉麵$88 ,湯底雞湯味濃而清,拉麵口感不錯,夠彈牙有驚喜。义燒都叫小厚切,肉質不錯,流心蛋堅好食又滑又香。而另一款地獄湯拉麵$88沒想到咁辣,好惹味,食辣的朋友不好錯過。我哋之後再加炸雞和飲品$48,炸雞都有4舊,炸得不錯吾油,仲有檸檬,沙律醬都幾好味,肉質仲保留咗雞汁。而我哋加配要了二份菜$12/份,以為好少叫二份點知都不少,菜同木耳加少少豉油清清地,义燒二片$15勁抵食仲要幾大片添。朋友飲品要了可樂是罐裝而我另叫了一枝信州蘋果梳打$28,吾太甜又有蘋果汁味幾清新岩晒食辣嘢。最後我地仲要食吾晒這價錢真的以有質素的拉麵驚喜抵食,會再來。