2021-10-14
🔸白蝦唐揚 $45原本想嗌另一款海老唐揚,但係店員話無貨,所以推介左我地依款。細細隻脆卜卜,停唔到口🥸🔸土手味噌煮日本黑毛和牛牛雜 $98和牛牛雜都係第一次食,由赤味噌、信州味噌和田舍味噌熬煮而成,有牛肝、牛腸、牛肚等,味道濃郁唔會過鹹,佐酒必備的小菜。🔸油甘薄切配黑松露酸汁 $98🐟💯油甘多數食厚切,薄切都食到肉質爽彈,黑松露酸汁好出色,更能帶出魚的鮮味。🔸韓國海膽刺身杯$88是日海膽黎自韓國,味道鮮甜,配上紫菜食😋🔸Sake Flight $108 黎到居酒屋,就係想飲返幾杯🍶呢個清酒三重奏就可以享受三款出面比較少見既清酒。旁邊有卡仔寫上介紹,店員推薦由左至右,由較清甜至較辛口咁飲。三款分別係:🔅「純米大吟釀Princess 」,好易入口,味道香甜,係我最鍾意既一款,女生首選🥰🔅「一生青春特別純米」,係2019年Fine Sake Awards中主要酒類最高金獎🥇及2020年金賞🏆略帶甜味同微酸,口感好豐富。🔅「長寿金亀純米吟釀酒」,甜味無頭先兩款咁重,相對辛口。Sake Flight 真係好推薦💯一次過試晒三款😎用黎送串燒刺身一流👍🏻餐廳仲有送上小甜品,滿足☺️☺️呢間居酒屋回頭率我
🔸土手味噌煮日本黑毛和牛牛雜 $98
🔸油甘薄切配黑松露酸汁 $98🐟💯
🔸韓國海膽刺身杯$88
是日海膽黎自韓國,味道鮮甜,配上紫菜食😋
🔸Sake Flight $108
🔅「長寿金亀純米吟釀酒」,甜味無頭先兩款咁重,相對辛口。
餐廳仲有送上小甜品,滿足☺️☺️
呢間居酒屋回頭率我會俾好高分,佢地點唔係繁華鬧市中,有啲隱世既感覺,每樣小食的價錢公道合理,好適合飲返杯酒,食啲串燒、刺身,傾下計🍶