2017-10-19 158 浏览
台式飲品,自己都幾鍾意ge,上網見到介紹響元朗開左分店,咁近無理由唔試下架,個名都幾搞笑🤣出名竟然係芝士奶泡,初時聽落都幾怪🤔約左友人一齊試新野,一行到去,已經有頗多人排隊,同等緊野飲出籠,鋪面比一般台式飲品鋪大ge有芝士ge裝飾玩意,好明顯話你知佢地出名咩啦🤣餐牌上都有數款推介飲品,右下角都會話你知可以揀幾多%甜度,或者要唔要冰等,仲教埋你點飲佢地個芝士奶泡混合飲料tim我同友人商議左好耐,驚芝士會好滯,又驚有伏味,咁樣溝會唔會唔好飲呢,但又無理由唔試,鋪頭最出名係依款🤔商量左一陣,我地決定叫杯細-熱芝士金萱茶(50%甜),因為唔想叫咁大杯,驚唔岩飲,都唔會浪費得太多麻友人上網睇過金萱茶係烏龍茶ge另一個版本,叫完都等左頗耐啦🤦🏻‍♀️之後聽到叫比我地號碼後ge數字,覺得唔對路,就上前問下啦,原來已經整好,係太多人聽唔到我地個號碼,中間有睇個電子顯示屏,見到一直無變數字,以為仲整緊啦🙈原來叫左都唔知,依個可以改善下,因為係新鋪都可以接受ge飲品出場,$25一杯,個份量都可接受ge最得意係有個型塞,用處應該係防止飲品倒出黎掛🤔初時我地諗住打開蓋,要將入面ge芝士奶泡同茶搞混啦,試飲一啖覺

有芝士ge裝飾玩意,好明顯話你知佢地出名咩啦🤣

飲品出場,$25一杯,個份量都可接受ge
最得意係有個
型塞,用處應該係防止飲品倒出黎掛🤔初時我地諗住打開蓋,要將入面ge芝士奶泡同茶搞混啦,試飲一啖覺得唔對路🤣完全無茶味,仲芝士味仲要少許咸,心諗路係掛
唔甘心就蓋杯蓋再試過,一飲有驚喜
係飲到芝士加茶味架!感覺好神奇喔
竟然會咁樣,細看之下,杯蓋好似有特別野,分左兩邊細孔
味道、甜道都唔錯
2017-10-19