1K
2023-06-03 356 浏览
見到個標題又膠膠哋、又癡膠雞,唔通A姐同M佬鬧交?搞錯喇,只係我哋去咗灣仔嘅癡膠雞食藥膳養生米線姐!癡膠雞必叫嘅花膠雞湯底,落咗大量材料同高質花膠熬製,所以每啖湯都非常濃郁,食完成個嘴都膠膠哋呀!招牌花膠雞米線米線驚喜地用迷你火鍋爐上枱,所以湯底keep住熱度,夠晒熱辣辣。湯底呈奶白色,視覺上已經充滿骨膠原喇!雞肉用上雞脾,非常嫩滑。而花膠就有三塊,滑溜又膠口,食完成個嘴都膠膠哋呀!至於米線幼身又掛湯,好好味!胡椒豬肚雞米線除咗花膠雞湯,癡膠雞嘅藥膳湯底選擇仲有人蔘雞湯、椰子雞湯、藥膳黃酒花膠雞湯等等。至於呢碗胡椒豬肚雞米線,湯底非常香濃,帶有紅棗同蟲草花香味,但如果楜椒味再濃啲就更完美。值得一讚,豬肚非常爽口呢!

招牌花膠雞米線

胡椒豬肚雞米線