2018-01-10
成年無見過老友Edmond,上星期響街撞到就約食飯,佢話之前食過依間OK,想食多次,佢就book左位原來依間野唔係食燒肉咁簡單,仲有刺身任食120分鐘,佢地仲用左平板電腦落單,有別於傳統寫紙仔,除左環保,出餐真係快左,一坐落店員端上刺身船,裏面有三文魚、八爪魚、櫻花魷魚、 甜蝦、帶子、玉子等,三文魚都算新鮮,點了幾轉,有肥既部位,有時又出下瘦,適合唔同朋友嘅喜好,而櫻花魷魚就無encore了。而燒肉拼盤有一口牛,醬油豬頸肉,比利時五花肉,牛舌,有小牛排,雞 翼等,都幾齊吓,豬頸肉很入味,燒完仲好爽口,牛舌充滿油份,有些甘香感,一口牛一啲都唔鞋,豬肉燒完比牛香脆,各適其式。有我喜歡的炸物,有雙皮奶卷, 娘惹山藥,日本南瓜,天婦羅,海苔多春魚,一口甜薯,榴槤炸彈,芝士年糕,唐揚抹茶雪球 等等,比較喜歡雙 皮奶卷, 甜甜的,外面似炸麵包,裏面啲奶漿夠滑,內外都咁正!我就唔推介唐揚抹茶雪 球, 裏面其實係雪米糍, 外而係普通炸漿,一咬落去係溶曬嘅雪糕溶液。Edmond話榴槤炸彈無得頂,咬一小口,成個口充滿香香嘅榴槤,口感似糯米糍,sorry,我真係唔識得欣賞,娘惹藥原來係紫薯,幾真材實料,甜甜
溶曬嘅雪糕溶液。Edmond話榴槤炸彈無得頂,咬一小口,成個口充滿香香嘅榴槤,口感似糯米糍,sorry,我真係唔識得欣賞,娘惹藥原來係紫薯,幾真材實料,甜甜地,而且感覺健康啲。
最後有movenpick雪糕作結,有雲呢拿,士多啤梨同朱古力味選擇,朱古力味裏面有碎朱古力片,味道夠濃,好想有得食多杯!
正如之前所講,出餐夠快,啲單又齊,員工很落力,選擇又多 都係放題嘅好選擇!快點來試試!