好開心何蘭正重開返🎊🎈 新舖位置比舊舖更加方便,正正喺藝穗會對面,好容易就搵到了📍新舖仍舊型格玩味😎 彩色人手繪畫龍鳳塗鴉、招牌霓虹燈🚦等都係打卡位,第一次嚟既我都引唔住不停影影影呢📸·🍚24小時慢煮伊比利亞叉燒飯  HKD$178哩個叉燒飯完全顛覆左我對叉燒飯既觀感😻🙀 叉燒係用左慢煮方式,24小時慢煮整得又軟又腍😍外層香脆仲有少少燶邊,又唔會乾掙掙,口感外脆內軟無得輸💯而個豬油撈飯更係完勝😋 超級香之餘,豬油令飯粒變到滑嘟嘟,再篤穿埋隻流心蛋🍳撈埋一齊食,真係正L到無朋友😍🤩·🍝是日精選 · 北海道帶子櫻花蝦扁意粉配紫菜汁  HKD$148一上碟俾4粒king size帶子吸引住😻 煮到啱啱好熟,口感軟綿綿😚紫菜汁少少甜甜地,混埋櫻花蝦扁意粉一齊食,香得嚟夾仲好有口感🤤 店員果然無介紹錯🤗·🥧巨大泡芙|菊花芝士忌廉|蜜糖蝶豆花(絨毛)  HKD$98以蒸籠奉上賣相已經相當吸引眼球👀💖 巨大泡芙加上🧀芝士忌廉已經夠哂特別🤩面頭再加上蝶豆花蜜餞絨毛🔵 成個甜點即時upgrade左,fusion味好濃😎泡芙外層夠鬆脆,細滑飽滿既芝士忌廉十足係我杯茶😻 味道唔會好甜,自己食哂2大個都唔會感

🍚24小時慢煮伊比利亞叉燒飯  HKD$178

外層香脆仲有少少燶邊,又唔會乾掙掙,口感外脆內軟無得輸💯

泡芙外層夠鬆脆,細滑飽滿既芝士忌廉十足係我杯茶😻 味道唔會好甜,自己食哂2大個都唔會感到甜膩😆 個人好喜歡💕
🥥越式椰子咖啡沙冰  HKD$68

將椰汁混合咖啡打成沙冰🥥☕ 濃甜既椰子味道完全融入咖啡當中🈵️

每啖都充斥著椰子香氣及咖啡醇香☺ 富有越式味道的一杯特飲。
2021-04-03
午餐