2021-11-16
爆炒海虎蝦球、本地鮮魷 | 櫻花蝦燴烏龍麵 | 腐乳牛油汁我覺得何蘭正食物最出色既地方係佢將食材、醬汁、煮法配合得好好,而且好多係佢地自創。腐乳牛油汁同蝦球、鮮魷、烏龍麵都好夾,加埋櫻花蝦,成道菜既海鮮味更濃。Btw用本地嘅新鮮魷魚真係好好食,蝦球同鮮魷都用火槍燒過,嗰種焦香味又係好正香煎澳洲牛面珠 | 沙爹醬 | 金菇菜 | 漢堡包 | 薯條炆到軟腍既澳洲牛面珠配上沙爹醬、金菇菜、酸洋蔥,非常juicy,口感豐富。薯條炸到外脆內軟,除左茄醬,仲配埋蛋黃醬,但加分位係薯條既調味粉法式幼滑薯蓉 | 松葉蟹肉 | 雞油花鵰薯蓉非常幼滑細緻,每一啖都除左牛油香仲有微微雞油同花雕味,薯蓉鋪滿松葉蟹肉 (係鋪滿),我地係食到食一啖讚一啖好食薯蓉打得細緻幼滑,薯香中帶住一陣香濃既牛油香.海量蟹肉十分鮮甜又帶住一陣鹹香,再加上少少雞油及花雕油令蟹肉自身鮮味更突出同香滑焗金文畢芝士 | 薑味雪糕 | 老薑黑糖汁 | 炸香甜蕃薯 | 白玉丸子芝士焗到外面脆,但入面有流心效果。薑味雪糕非常出色,夠薑味之餘,配埋軟糯既白玉丸子同黑糖汁食,真係一流飲品「獅子山下」手工啤酒岩哂鍾意淡啤既朋友,不過聽講之後好似唔
法式幼滑薯蓉 | 松葉蟹肉 | 雞油花鵰
飲品
「獅子山下」手工啤酒岩哂鍾意淡啤既朋友,不過聽講之後好似唔會再出;咸梅西瓜沙冰係呢度既皇牌,西瓜沙冰加入話梅粉鹹鹹甜甜更開胃