2023-10-13 273 浏览
呢晚约咗位喺外地返嚟香港嘅友人 咁啱仲系佢嘅生日就同佢食返餐好嘅🙈 嚟咗佐敦嘅呢间中菜馆 店员仲安排咗我地坐卡位 坐得更加舒适👍🏻南非鲍鱼啫啫鸡呢个啫啫鸡味道出色 可以好好𩠌饭🐥 鸡件仲有好多肉嘅部份 仲有冬菇 紫洋葱 蒜子等嘅配料☺️ 令呢碟𩠌更加有睇头嘅就系另一个主角 南非鲍鱼🫢 质地软腍 呢种网纹嘅切法 令鲍鱼更加入味 非常有镬气姜葱龙虾银丝煲个人最钟意呢碟😝 简单嘅配料已经能够带出鲜味👍🏻 呢度足足有一只龙虾🦞 切件上 更方便食用 龙虾肉质弹牙 仲好鲜甜添呀 底下嘅姜葱粉丝好惹味 索晒龙虾嘅鲜味 真系好正😎 黑松露玻璃烧鹅两个人食嗌咗1/4只 都好大只吓 最吸引到我就系黑松露同埋鹅油嘅香味🪿烧鹅皮食落好酥化 油脂唔厚 肉质实净 热辣辣食真系人生一大乐事 朋友都食得好开心😁卤水猪脚仔忙咗成日 太肚饿喇 一嚟就叫咗呢碟小食☺️ 呢碟非常抵食呀 呢度嘅卤水味道都几出色 唔系死咸味嘅卤水 猪脚仔腌得好入味 点埋侧边嘅白醋就更加开胃南乳脆香骨呢碟份量都几多一碟有六件 外层炸得好酥脆 咬开仲好香南乳味🐷 如果个肉质再实净啲就好甜品店员知道我友人生日 特意送甜品俾我地🙈 服务非常好 甜品有桂花糕

南非鲍鱼啫啫鸡
南非鲍鱼啫啫鸡

卤水猪脚仔
卤水猪脚仔

南乳脆香骨
南乳脆香骨

甜品
店员知道我友人生日 特意送甜品俾我地🙈 服务非常好 甜品有桂花糕同牛乳布甸 特别钟意牛乳布甸 牛乳味道香浓 布甸又好香滑🍮

呢餐真系非常丰富 我呢位好挂住中菜嘅友人都十分满意😀 餐厅有好多大圆台 所以都好适合一大班人嚟呢度聚会🎈
用餐时段