🇭🇰佐敦隱世日式🍣Ja Kitchen🌸充滿驚喜の高質精緻✨廚師發辦🍶🍡🍢🙋🏻‍♀️這間隱藏在佐敦的西式日料私房菜🏮JA Kitchen值得一试!原木門頭超低調,推開門卻是京都小館既視感🍥 暖黃光灑在吧台清酒瓶,細節位置日式擺設,隨手拍都像是日劇截圖🎬环境氛圍很温馨,和風茶杯很漂亮🌸🍶西式和日式的完美Fusion🎎有幾道我覺得還挺驚艷的,開啟一段充滿了驚喜的美食之旅🇯🇵🍱🔸前菜: 鱈魚白子配蒓菜酸汁 白子愛好者見到已心心眼😍本身的口感已經係超級綿密且細膩,配上蒓菜嘅清新酸汁,味道層次好豐富,十分開胃,擺喺第一道菜非常之適合!💋🥄✨🔸海產冷盤: 醉螺、大頭蝦 醉螺酒香濃郁,而大頭蝦則是爽口彈牙,仲有淡淡蟹膏!🥗🦑🔸季節海產: 蜆配酥脆蟹仔 呢一啖食落就充滿海鮮嘅鮮美,蜆肉新鮮嫩口,而酥脆的蟹仔就炸到脆卜卜,同蜆肉成為對比嘅口感,十分美妙!🐚🦀🔸午市刺身拼盤必點愛媛縣甘鯛透亮如琉璃,黑梅貝咬開“咔嚓”脆響,鮮甜在口腔爆炸🎆 網燒和牛海膽月見丼!🍳🥩🍢🍡🔸 蝦濃湯冬陰功煮北海道帶子 融合了泰式冬陰功嘅酸辣與蝦濃湯的鮮甜,再加上濺到熟到啱啱好嘅帶子北海道帶子,呢個配搭好特別!🍲🦐🔸旬燒魚配自家

🙋🏻‍♀️這間隱藏在佐敦的西式日料私房菜🏮

🔸前菜: 鱈魚白子配蒓菜酸汁

🔸海產冷盤: 醉螺、大頭蝦
醉螺酒香濃郁,而大頭蝦則是爽口彈牙,仲有淡淡蟹膏!🥗🦑

🔸季節海產: 蜆配酥脆蟹仔

🔸午市刺身拼盤必點

🔸 蝦濃湯冬陰功煮北海道帶子

🔸旬燒魚配自家製酸菜汁
呢道菜特別嘅位係將肉同埋皮分開咗嚟整,魚肉烹調得啱啱好,非常嫩滑,外皮炸到金黃,配埋酸菜汁有D感覺好似係食緊啖啖肉嘅酸菜魚咁,特別惹味!🔥🔥

🍣JA Kitchen
📍佐敦文英街33号地铺

#JA Kitchen #佐敦 #居酒屋 #隱世 #高質 #廚師發辦 #佐敦美食 #香港美食 #餐厅推荐 #foodie #Kol #hkiger #餐厅打卡 #香港探店 #香港美食 #香港旅游 #香港美食攻略 #香港日料 #佐敦好去處 #香港吃喝玩樂