2022-03-14
TERA (佐敦) 新開張冇耐嗰陣同朋友去過一次,食過三款甜品質素都唔錯。去開附近諗住再去食,本身諗住坐室外,咁啱有其他客人坐緊,有隻狗狗超可愛🐶🐶🌟榛子焙茶梳乎厘班戟 $138上次食個原味嘅梳乎厘班戟,今次試呢款係期間限定口味,見到其他人介紹都幾吸引。材料有榛子忌廉、焙茶北海道3.6牛奶布丁同榛子脆脆。雖然賣相冇其他圖睇落咁吸引,但味道仍然係唔錯!有三件pancake,Pancake有空氣感,食落鬆軟濕潤,但唔會好甜。淋上上咗榛子忌廉,覺得焙茶味可以再出啲。因為唔甜膩,所以自己一個人都食得晒😌🌟煙三文魚菠菜意粉 $108除咗pancake仲試咗佢哋嘅意粉,味道都幾好,係用咗忌廉汁同扁意粉,意粉都幾有咬口,三文魚同菠菜嘅份量都算多。下次可以試吓all day breakfast 🧇 📍TERA (佐敦) 佐敦廟街273-285號寶發大廈地下4號舖
🌟榛子焙茶梳乎厘班戟 $138
🌟煙三文魚菠菜意粉 $108
📍TERA (佐敦)
佐敦廟街273-285號寶發大廈地下4號舖