2021-11-03
佐敦新開高質咖啡店☕️ Mizu🌱佐敦最近新開左一間人氣工業風cafe, 以手沖咖啡為主打,由咖啡烘焙師吳子濠Nigel作為顧問為客人提供唔同種類既高質咖啡。身為咖啡迷既我今日就約左朋友黎試下啦👯♀️Mizu 日文解水既意思,Cafe 當然都有唔小日式菜式,今日我點左佢地既日式定食試試☺️🇯🇵炒牛肉定食(和牛)誠意十足嘅一款定食,用炒日本和牛做定食再配埋日本蘭王雞蛋,更帶出和牛香味😍 令人一啖接一啖✨💛全日早餐 炒蛋十分香滑,沙律🥗十分新鮮,而且份量十足,唔怕餓肚仔😋Mizu Cafe 主打高質咖啡我地當然都有試唔同咖啡☕️Dirty 一杯有層次既凍咖啡,濃度由上至下,小小苦澀味道到奶味,而且咖啡味甘甘地,岩曬鐘意特別既你地✨Latte 咖啡豆係Cafe自家炒的,味道獨特而且帶甘味但又唔會酸,好好飲。手沖咖啡咖啡師用上Costa Rica 用中火炒成咖啡豆,味道帶有淡淡芝麻同埋黑糖味,香濃而且容易入口✨Cafe 唔止空間感十足坐得舒服。我地試左三款咖啡都各有特色,鐘意咖啡既你地一定唔好錯過💗Mizu (佐敦)佐敦德興街3號地舖
身為咖啡迷既我今日就約左朋友黎試下啦👯♀️
🇯🇵炒牛肉定食(和牛)
💛全日早餐
炒蛋十分香滑,沙律🥗十分新鮮,而且份量十足,唔怕餓肚仔😋
Mizu Cafe 主打高質咖啡我地當然都有試唔同咖啡☕️
Dirty
Latte
手沖咖啡
Mizu (佐敦)
佐敦德興街3號地舖