2017-06-27 204 浏览
果日行開元朗,諗住去康樂路坐小巴,咁都有開心大發現。有間聰少甜品WO!!聰少其實就係聰嫂,天氣熱成咁,整碗龍眼冰感覺正到咩野咁。一諗起就即刻入去,入到店,裝修好簡單,唔似連鎖店,反而似街坊開咁XP。有一位姐姐比左餐牌我,其實唔洗睇,龍眼冰加椰果~! 我的必然選擇!玩左陣手機,可能佢地見我成身汗,好快就有得食。一入口,龍眼味道香到入心,冰的口感又唔似刨冰咁硬,最神奇就係唔會有冰水味,而係龍眼的濃郁香味。加埋神奇水晶珠,又一個120分。食食下偷聽到廚房係到討論緊點樣蒸蛋白會滑點,真係有心對食客,可惜出面熱到咩野咁,我又整左碗龍眼冰,唔係打包碗燉蛋白先走人(利申:未食過,但聽到咁有心,想試)。食完去埋單,個姐姐問埋我要唔要水,嘩,我無諗過會有店員問反我,通常係我問店員拎,攪到我都唔好意思要啦。真心抵讚!XP真心推薦比大家去呢間咁低調的聰少分店,又唔洗排到隻JACK 咁先有得食,又唔洗同D遊客迫到阻街。最重要係有街坊味道,唔似其他分店咁商業味重。

)。

题外话/补充资料: 建議7點前去,聽店員姐姐講,晚上8點後都係排大隊
2017-06-25