2021-08-22 78 浏览
今日我銅鑼灣食神又係微服出巡嘅時候,今日去咗13少。睇開我食評嘅人都知道首先講吓揸車先,揸車去崇文街後邊可以泊車,如果有位的話,落車就穿返出香港仔大街,橫街中間的橫巷,總之見到橫巷就望入去應該就係。個人感覺呢,第一眼比較神秘,咁我堂堂大男人,係唔會怕呢啲嘢嘅。一入到去感覺整潔美觀,裝修風格也切合餐食。都係講返餐先,港式川菜我食咗好多間,水準好參差,有啲一係太辛辣,不適合香港人口味。侍應生提議我試吓水煮魚,其實我食得辣嘅,咁就一於試吓啦。實在好食,也可以用招牌擔保,保證好食,鱸魚鮮翠,辣味剛剛好,麻味方面很過癮,在寫文章的時候會想都仲流口水。其他口水雞都好好食。主廚傳承的功力,值得一讚!如果飲品方面多一些選擇,咁就完美了。服務方面,侍應生和經理,努力又正面,那種氛圍,非常難得,都係果句好像我年青的時候,努力加油奮鬥💪🏻整體來講,在這附近,食佢應該都係一個唔錯嘅選擇!去之前我睇咗OpenRice的評論,極少中差評,以我10多年食評家的經驗好難做得到,要保持呀!
今日我銅鑼灣食神又係微服出巡嘅時候,今日去咗13少。

一入到去感覺整潔美觀,裝修風格也切合餐食。

整體來講,在這附近,食佢應該都係一個唔錯嘅選擇!