2018-03-28 36 浏览
今日day off 約埋朋友一齊黎試下分子料理 黎到發現 原來呢到係半露天座位 好開揚而且最近天氣暖番 有d微風吹住好舒服我地叫左個tasting mean set 同 一個lunch settasting mean set 一次過可試4款唔同嘅分子小食等我逐一介紹下首先係黑鹽粟米豆腐佢係完全不含大豆 都食落望落個texture 都好似豆腐配上少少黑鹽同wasabi 都幾特別黑毛豬火腿、巴馬芝士混醬63度蛋及炸薯條薯條炸得香脆 加上少少火腿嘅咸香 正👍🏻“晶球化作用”45個月純種橡果黑毛豬火腿哈蜜瓜球呢個真係好特別 哈蜜瓜晶球化左 望落好似個蛋黃一啖食落去又食到好濃哈密瓜味 加上黑毛豬呢個perfect mach👍🏻菠蘿帶子呢個呢 就個菠蘿有三種唔同嘅形態 食落都幾特別 12小時慢煮啤酒惹味牛肉呢個原來係蘿蔔牛腩 牛肉因爲係慢煮 好軟淋 而且蘿蔔都炆到好淋 好入味1300度焦糖脆皮慢煮叉燒 伴 柚子胡椒蘋果呢個係最有驚喜 唔好睇佢係普通叉燒飯咁樣但個叉燒真心好正 慢煮嘅關係 叉燒好淋 不過因為餐廳揀左豬梅頭 有些少筋模慢煮會煮唔淋 但依然係好好味😋😋😋😋而且個焦糖脆皮都好正👍🏻甜品 薄
今日day off 約埋朋友一齊黎試下分子料理
黎到發現 原來呢到係半露天座位 好開揚