老實講,我每次食完素都好快肚餓,所以我好少食素。不過呢排留意到屋企附近有間出名素菜,仲好似幾特別咁,所以我就決定來試下喇😉即使疫情,但去到餐廳都勁多人!我地幾經辛苦轉左去個二人位坐,之後叫左一個日式定食同咖哩吉列豬扒。日式定食真係必食,來到個賣相已經好正,好似日本餐廳食既吸睛度!打卡必備🥰佢好多小菜配,個小甜薯好正,烏冬腐皮偏甜,大家隨自己口味叫。我就食咖哩吉列豬扒飯,完全唔似食素!吉列豬扒咬落去真係好似食緊塊豬扒咁,仲有啲肉纖維既感覺,加上日式咖喱汁好味,同出去食既日式咖喱絕對有得揮。至於有無不足既地方?有,就係位置偏窄,令到侍應成日同客人爭位走,不過無計,香港地,如果諗住hea耐啲就唔得喇,因為好多人會來排隊嫁!
老實講,我每次食完素都好快肚餓,所以我好少食素。

我就食咖哩吉列豬扒飯,完全唔似食素!

2020-03-07