2019-08-29 53 浏览
平時好少機會可以坐低享受一個有質素嘅下午茶,難得屋企人推介我嚟呢度,佢話環境同食物質素都好好,所以就畀自己嚟呢度relax下原來店舖會定期做唔同嘅推廣,今期係伯爵茶系列Tea set係甜食, 除咗店舖推介嘅伯爵茶,仲有綠茶系列嘅甜品可以選擇因為想食偏甜少少嘅甜品, 所以揀咗呢款日本宇治抹茶芝士蛋糕輕食雪糕可以揀味道,今次揀咗綠茶加雲呢拿味雪糕雪糕口感軟滑,入口即溶,甜度適中,非常好味道芝士蛋糕因為加左抹茶,食落冇平時芝士蛋糕咁heavy蛋糕偏軟身,呢個綠茶同芝士嘅配搭非常好蛋糕旁邊配有白玉丸子、紅豆同埋蜜餞栗子白玉丸子本身冇乜甜味,但係配埋紅豆嚟食就非常夾tea set跟埋飲品,我就揀咗凍牛奶咖啡唔知係咪因為食完咁多甜食,咖啡飲落唔算甜,但係依然飲到咖啡嘅香味冇諗過一個簡單嘅tea set都可以咁有水準,下次再想同屋企人享受下午茶時間,都會再揀呢度食下野傾下偈

原來店舖會定期做唔同嘅推廣,今期係伯爵茶系列

雪糕可以揀味道,今次揀咗綠茶加雲呢拿味雪糕
雪糕口感軟滑,入口即溶,甜度適中,非常好味道

芝士蛋糕因為加左抹茶,食落冇平時芝士蛋糕咁heavy

蛋糕偏軟身,呢個綠茶同芝士嘅配搭非常好

蛋糕旁邊配有白玉丸子、紅豆同埋蜜餞栗子
白玉丸子本身冇乜甜味,但係配埋紅豆嚟食就非常夾

tea set跟埋飲品,我就揀咗凍牛奶咖啡