2021-05-19
放假除了到郊區、離島外,市區一樣有休閑寫意的地方 - Project B便時其中之一!這裡在太子/深水埗交界,繁忙中又帶點寧靜,跟老友相聚就最好不過了!他們有Tea Set 可供選擇,都咪話唔抵食!我同老友咁耐無見,就算tea set時間一樣食豪D,叫番個Main Course先!Mocha / Caramel Latte咖啡賣相可愛,未飲都已心心眼了!入口咖啡味香濃,有咩好過跟老友聊天之餘,歎番杯咖啡。蜜糖黑椒雞中翼香甜蜜糖包圍著雞中翼,輕輕一咬充滿著蜜糖、黑椒的味道,而雞翼仍保持肉質嫩滑,口感彈牙。燒焗豬寸骨一來到已聞到燒焗的香味,燒焗時間剛剛好,豬寸骨非常嫩身,配上旁邊醬汁,微微香辣,更添惹味!燒焗紐西蘭羊架以整個紐西蘭羊架進行燒焗,味道香氣四溢,外層香口,內層則保持粉嫩軟腍,羊味濃郁,肉汁豐厚,正。其實市區都仲有不少高質隱蔽餐廳,Project B便是其中之一,真係要一到嚐嚐。
他們有Tea Set 可供選擇,都咪話唔抵食!
Mocha / Caramel Latte
咖啡賣相可愛,未飲都已心心眼了!
入口咖啡味香濃,有咩好過跟老友聊天之餘,歎番杯咖啡。
蜜糖黑椒雞中翼
燒焗豬寸骨